Road trip i Costa Rica

COSTA RICA

Der er ikke noget som et godt road trip. Specielt ikke når du kører forbi aktive vulkaner & eksotiske dyr og planter i Costa Rica.

Vi havde talt om et road trip lige siden vi startede med at rejse, men hver gang vi har undersøgt muligheden, var priserne altid langt over vores budget.

Indtil vi mødte to gæve jyder fra Aarhus!

Vi havde rejst med de to, Jonas og Sofie, siden vi forlod Guatemala og havde efterhånden kendt hinanden i nogle uger. Da emnet road trip kom på bordet var alle tændte med det samme, for nu var vi jo fire til at dele regningen. Perfekt!

Dagen efter vi var ankommet til Costa Rica, spurgte vi på vores hostel om de ville ringe til nogle forskellige biludlejere. To timer senere sad vi i en bil på vej mod de åbne veje. Hvilken måde at starte en tur til Costa Rica ud på!

Vores trofaste Jimmy

Alle vinker til Jimmy!

Jimmy The Man!

Selvom vi var fire til at dele regningen, krævede budgettet alligevel at vi skulle leve på en sten imens. Der var ikke råd til andet end pasta og ris. Der var ikke engang råd til overnatning!

Men det var okay med os, for vi havde en bil og vi havde vores hængekøje! Vi planlagde at skiftes mellem at sove en nat i hængekøjen og en nat i bilen.

Bilen vi havde lejet var en Suzuki Jimny, eller Jimmy som han blev døbt. Et road-trip i Costa Rica kræver en firehjulstrækker, og eftersom Jimmy var den billigste vi kunne få, blev det ham.

At det var meget trængt med fire mennesker og deres tasker er en anden historie…

Fra det øjeblik Jimmy trillede ud af indkørslen til Payless, vidste vi han var en fighter!

road trip i costa rica

Jimmy ved Arenal – lidt beskidt…

road trip i costa rica

Det magiske Rio Celeste vandfald

road trip i costa rica

En farverig tukan ved Arenal

En Flyvende Start

Første stop var Tenorio National Park og det utrolige Rio Celeste vandfald. Det var uden tvivl et af de smukkeste vandfald vi har set(og vi har set mange!) og Tenorio var, noget uventet, spækket med dyreliv.

Samme dag som vi forlod Tenorio, kørte vi videre mod byen Fortuna der ligger ved foden af Arenal – Costa Ricas mest berømte vulkan.

På vejen mod Arenal havde vi en af de der; “det her øjeblik er perfekt”-oplevelser. På toppen af en bakketop med udsigt over Arenal og Costa Ricas bjerglandskab badet i de sidste orange solstråler, fik vi øje på nogle af verdens fedeste dyr – tukaner.

En uventet og overraskende fed oplevelse, lige før vi ankom til Fortuna for at sove og lade op, inden vi tog mod Monteverdes tågeskove tidligt næste morgen.

road trip i costa rica

Kæmpe amerikanske krokodiller ved Rio Tárcoles

road trip i costa rica

Hængebro over Monteverdes tågeskove

Tam Tågeskov & Kæmpe Krokodiller

Monteverde er en af Costa Ricas mest besøgte attraktioner på grund af det dyreliv der eftersigende skulle findes der. Vores største problem var bare at vi ikke så nogle dyr. Udover de altid spændende myrer…

Måske var vi bare uheldige? Måske er Monteverde overvurderet? Vi ved det ikke, men vi var ihvertfald ikke imponerede.

Så for at dulme vores sorger, tog vi videre mod Rio Tárcoles, et sted vi var garanteret, at se et meget stort og skræmmende rovdyr.

Af uforklarlige grunde har en hel hær af kæmpe amerikanske krokodiller, valgt at slå sig ned under en bro i udkanten af byen, Tárcoles. Floden de ligger i er Costa Ricas klart mest forurenede flod, men af underlige årsager elsker krokodillerne det.

Da vi besøgte “krokodillebroen” så vi over 35 mega krokodiller(og en baby) ligge og sole sig ved flodbredden. Kæmpe optur efter nedturen i Monteverde!

road trip i costa rica

Poas-vulkanens ildelugtende og meget aktive krater

road trip i costa rica

End of the road i San José

End of The Road i San José

Dagen efter vores møde med kæmpe krokodillerne, var dagen vi skulle sige farvel til tapre Jimmy. Men der var lige tid til ét sidste eventyr sammen.

Lidt uden for San José, hvor vi skulle skilles med Jimmy, ligger en af Costa Ricas mest aktive vulkaner, Poas. Rygterne sagde at vulkanen, var ekstra aktiv netop nu, så vi kastede alt hvad vi havde ind i bilen og strøg afsted.

På toppen af Poas kunne vi, noget forvirret, konstatere at vulkanens krater, var så aktivt at vi ikke engang kunne se det… Heldigvis var der små “kighuller” i røgen, så vi i et par minutter kunne se direkte ned i vulkanens turkise kratersø.

Vi satte os for sidste gang ind i Jimmy og kørte mod San Josés kaotiske traffik. Enden på vores episke road trip var kommet, men nye eventyr ventede på os i Panama, og Jimmy skulle møde nogle nye spændte billejere!

road trip i costa rica

Vores overnatning en af dagene

road trip i costa rica

Road trip i Costa Rica

Road Trip i Costa Rica

Costa Rica er et fantastisk land at road trippe i. Landet er ikke meget større end Danmark, men rummer alt lige fra millionby, bjerglandskaber, caribiske kyster og tropiske regnskove fyldt med dyr(Monteverde undtaget her…).

Vejene i Costa Rica varierer utroligt meget. Vi gik flere gange fra at køre på helt ny asfalt, til at køre på hullede bjerggrusveje, så det er et must at leje en 4×4. Costaricanerne har heller ikke lært det bekvemme ved at sætte vejskilte op, så køb for guds skyld et godt kort – ofte følger de med i billejen.

Benzinpriserne var også på et rimeligt niveau, set med danske briller. Da vi var der i marts 2015 lå benzinpriserne på omkring 7 kr. literen.

Alt i alt sparede vi penge ved at leje en bil, frem for at tage de unødvendigt dyre shuttlebusser. Så hvis du planlægger en rundrejse i Costa Rica og kan finde folk til at fylde en bil ud, så er det klart den bedste og billigste måde at se, hvad dette fantastiske lille land har at byde på. Pura Vida! ♦

LÆS OGSÅ: Rejsebudget For Costa Rica

MERE INFORMATION

Sted: Costa Rica [SE KORT] Overnatning: Campinghængekøje, bilen og et par hostels.
Selskab: Payless
Pris: 195530 colones (≈ 2580 kr.) for leje af Suzuki Jimny i 5 dage.
Note: Du skal have et internationalt kørekort for at køre i Costa Rica. Vejene er meget ujævne, så det er vigtigt at vælge en firhjulstrækker. Derfor skal du også regne med at rejsetiderne er længere end herhjemme i Danmark. At køre 100km i Costa Rica kan nemt tage 5+ timer, så sæt god tid af.

FLERE BILLEDER FRA COSTA RICA HER

Har du været på road trip i Costa Rica før? Er der noget du gerne vil vide angående et road trip i Costa Rica? Del gerne med os i kommentarfeltet!

9 Comments

 • Hej i to,
  Mange tak for en god blog! Nu så jeg, at i fandt billig overnatning (også de nætter i ikke sov i bilen). Brugte i booking agenter eller forhandlede i priserne på hotels? Jeg kan se fordele og ulemper ved begge dele. Da jeg backpackede i Asien, kunne vi lige så godt booke over booking-agenterne. Hvad er jeres oplevelse med Mellem- og Sydamerika?

  • Hej Line,
   Vi bookede nogle overnatninger over HostelWorld og andre mødte vi bare op og fandt frem til en pris. Hvis I rejser i højsæsonen er det en god idé at booke det meste på forhånd. 🙂

 • Min kæreste og jeg er lige nu i Panama og rejser over grænsen til Costa Rica om et par dage. Jeg faldt lige over dette indlæg, og tjekkede det biludlejningsfirma ud, som I brugte – Payless. På deres hjemmeside kan vi finde en bil lignende jeres for 7,10 USD om ugen. Jeg ved godt, at september er uden for højsæsonen, men det lyder nu alligevel for absurd billigt til at være sandt. Jeg kan se, at firmaet får dårlige anmeldelser på Trustpilot. Hvad var jeres fornemmelse, og havde I nogle problemer med at leje gennem dem? Og oplevede I noget mærkeligt med priserne, da I bookede, pludselige ekstraudgifter eller noget andet, der kan forklare den latterligt lave pris, jeg kan finde biler til hos dem?
  De bedste hilsner, Christina

 • Tusinde tak fordi at i har delt jeres informationer og oplevelser med alle os andre. Min kæreste og jeg er selv ved at planlægge et roadtrip rundt i Costa Rica og jeres blogindlæg har været til stor hjælp. Må jeg spørge jer ad, hvad i ca. skulle af med pr. overnatning på campingpladserne (når i sov i bilen)?
  Mvh Seva 🙂

 • Åh, jeg er også vild med road trips! Det er simpelthen så lækkert selv at kunne bestemme hvor man vil hen og hvornår 🙂 Jeg blev dog noget overrasket over prisen for billeje i Costa Rica, hold da op, det var noget af en pris!

  • Vi endte med hver især at betale omkring 130kr. om dagen for bilen. Hvis man sammenligner det med prisen for at komme rundt på andre måder, så var det klart den billigste løsning – og ca. 1000 gange sjovere 😀

 • Elsker road trip som for mig er den ultimative frihedsfølelse men tror nu nok lige at jeg havde sprunget jeres overnatningssted over ;.)
  Ud fra billedet kan jeg godt forstå at Rio Celeste vandfaldet er et af de smukkeste i har set.
  Naturen på jeres road trip se da helt fantastiks ud og spændende at læse om et road trip i Costa Rica.
  /Annette

  • Road trips er en fed måde at opleve et land på. For os, er overnatning mere et nødvendigt onde, frem for et sted vi vil bruge mange penge på, så derfor bliver det af og til lidt primitivt – hvilket også giver fede oplevelser. Ved et af de steder vi sov, vågnede vi til en slange der lå 3-4 meter fra os – dejlig lille overraskelse fra morgenstunden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.