safari i kruger nationalpark

Dyrene vælter næsten frem over det hele i Kruger

KRUGER NATIONALPARK, SYDAFRIKA

Ti sekunder efter vi er kørt ind i nationalparken og BUM. Kæmpe næsehorn midt på vejen. Kruger Nationalpark tegner allerede til at blive en af de helt store oplevelser.

Som første led i vores samarbejde med momondo, er vi taget på safari i Kruger Nationalpark, et beskyttet vildnis på størrelse med Jylland, i Sydafrikas Mpumalanga provins.

Det kæmpe næsehorn der nonchalant vadede henover vejen ved indgangen, var kun én af mange utrolige dyreoplevelser i løbet af vores 8 timer i parken. 

Der er så mange dyr i Kruger, så var det en zoo, ville de stå for tæt!

Men det er ikke en zoo, de her dyr er vilde og der er en god grund til at safari i Afrika, er på manges drømmeliste.

På vores 8 timer i parken, så vi muligvis mere dyreliv end nogensinde før. Overalt vi kiggede var der noget nyt og spændende at se.

Bøfler i vandkanten

En flok gnuer der gemmer sig i græsset

En Selvkørende Safari i Kruger Nationalpark

Hvis du beslutter dig for en safari i en af de offentlige nationalparker, som Kruger(der er også private), har du muligheden for at tage på “self drive” safari, i din egen bil. Du kan naturligivs hyre professionelle guider i både offentlige og private parker.

Gør du som os og tager den selvkørende safari, får du ikke fornøjelsen af en guide, men til gengæld får du friheden til at køre hvor du vil og blive ved hvert dyr så længe du vil – og så er det billigere!

Vi skal ikke kunne sige om vi missede noget vildt, som de guidede ture ikke gjorde, men spørger du os, fik vi afrikansk safari for fuld udblæsning. 

Dyrene står så tæt at du ikke kan undgå at se dem, og ved indgangsportene er der endda opsat tavler hvor der er markeret hvor de forskellige dyr er blevet spottet. Det var sådan vi fandt løverne.

Han-impala i gang med at gøre hans “business”

safari i kruger nationalpark

Der lever mere end 10.000 elefanter i Kruger Nationalpark

Jagten På Dyrene Går Ind

Dagen startede med en køretur fra Blyde River Canyon til indgangsportene ved Kruger. Efter vi havde betalt og undersøgt for våben, kørte vi ind i parken. 

Og hvad ser vi? Et kæmpe næsehorn midt på vejen.

10 sekunder inde og vi havde allerede set et medlem af ‘The Big Five’. Ikke nogen dårlig start og en lille smagsprøve på hvad der ventede os.

Vi fortsatte videre ind i parken i vores Chevrolet Aveo og siden vi nu ikke havde nogen guide, skulle Camilla holde øje med alt hvad der skete på venstre side af vejen og Mads holdt øje med den højre.

Vi sneg os gennem Skukuza og Lower Sabie området med 20 km/t, med øjnene på stilke. Det var nærmest en trancelignende tilstand og hver andet minut skreg den ene STOP, bremserne blev hugget og kameraet sigtede mod buskadset.

Flodhesteflok der dovner den i vandkanten

safari i kruger nationalpark

Vi har ikke forstået hvorfor, men zebraer har det med at stå sådan her 🙂

Der Er Dyr Over Det Hele!

I løbet af vores 8 timer i Kruger National Park, så vi alt vi havde håbet på, kun leoparden undslap os.

Vi kunne sjældent køre mere end et par minutter før der igen var enten en giraf der poppede op, antiloper der græssede eller en flok aber der havde gang i en eller anden form for monkey business.

I floderne lå der krokodiller, flodheste og bøfler og kølede af, i træerne sad aber og gribbe på lur og på de åbne græssletter vandrede der flokke af zebraer, gnuer, impalaer og elefanter.

Kruger er det perfekte sted for en selvkørende safari, for dyrene er så lette at spotte, at en guide ikke altid er nødvendig – og det er fantastisk hvis du vil have safari på budget! 

Det Er Ikke En Zoo!

Selv om dyrene står tæt og det meste af Kruger er indhegnet, så er det på ingen måde en zoo. Dyrene lever 100% vildt og de skal behandles sådan. Det er ikke usædvanligt at turister bliver angrebet af elefanter eller næsehorn.

Reglerne er rimelig simple. Lad være med at stige ud af din bil medmindre der står andet og hold afstand til dyrene – specielt næsehorn og elefanter med unger. 

safari i kruger nationalpark

Grøn marekat på lur

safari i kruger nationalpark

Et par løver fanget i et romantisk øjeblik…

Junglens Konge – Og En Lille Ny Prins?

Da klokken nærmede sig parkens lukketid, gik det op for os at vi stadig ikke havde set nogle katte. Hverken hyæner, leoparder eller løver.

Presset på tid og desperate efter at se den øverste del af fødekæden, kørte vi mod udgangen for at se på tavlen der viste hvor de forskellige dyr var blevet spottet. Heldigvis var der både løver og leoparder lige i nærheden.

Vi sprang ind i bilen, hev kortet frem og kørte direkte mod der hvor leoparden var blevet set. Vi ledte og ledte, men uden held, så med en time igen kørte vi mod løverne.

Det skulle vise sig at være en god idé.

Tre minutter nede af den bumlende og stenede sidevej, fandt vi ‘Junglens Konge’ og hans dronning – godt igang med at producere en efterfølger til tronen… 

safari i kruger nationalpark

Vandhul tæt på Skukuza-indgangen

safari i kruger nationalpark

To zebraer omkring Lower Sabie sektionen

Hvad Så Vi Så i Kruger?

Vi kunne komme med en uendelig smøre om alt det vi så i Kruger, så for at holde det kort, er her nogle af højdepunkterne:

• Et koloenormt næsehorn der vadede ind mellem safaribilerne.
Kæmpe elefantflokke der marcherede gennem buskene.
• Flodheste og krokodiller der slikkede sol i vandhullerne.
• Et par løver der parrede sig ved solnedgang.
• Flokke af zebraer, gnuer, giraffer og bøfler der gik og græssede.
• Impala. Impalaer er overalt.

Hele safarioplevelsen i Kruger var meget imponerende. Vi vidste det ville blive et højdepunkt på vores rejser, men vi havde ikke forestillet os at vi kunne blive så bidt af det. 

Vi kunne let have brugt en uge på at køre vejene i Kruger tynde i jagten på dyrene.

Én ting er ihvertfald sikkert. Sydafrika er kun begyndelsen på vores eventyr på det afrikanske kontinent! 😉

MERE INFORMATION

Sted: Kruger Nationalpark, Sydafrika [SE KORT]
Pris
: 304 ZAR. Ca. 150 DKK.
Biludlejning: momondo.
Note: Kruger er kæmpestor, så udvælg dig et område du gerne vil se. Vi valgte den sydlige del omkring Lower Sabie og Skukuza og vi brugte alligevel let 8 timer derinde.

SE VORES REJSEBILLEDER FRA SYDAFRIKA

Har du været på safari i Afrika før og hvad er dit yndlings safari dyr?

Artiklen er sponsoreret af momondo. Som altid, er alt indhold og
meninger udelukkende vores egne.momondo

12 Comments

 • Fedt at høre om en safari, hvor I har været afsted på egen hånd og uden guide. Havde faktisk ikke tænkt på denne mulighed. Besteg Kilimanjaro sidste efterår, og her var kravet, at man skulle have en guide, så troede egentlig at det samme gjaldt på safari. Så den her mulighed skal da klart overvejes. Fed blog. Keep up the good work!

  • Det er helt vildt fedt at være på safari selv, så man selv bestemmer tempoet og hvor længe man vil være hvert sted – og så er det billigere end klassiske safarier i Sydafrika. Så helt klart en tanke værd for alle der gerne vil prøve noget lidt anderledes 🙂

 • Kære Mads og Camilla
  Hvor er det en skøn blog i har jer!
  Min kæreste og jeg har selv talt om at tage en tur til Sydafrika og vi tager imod gode fif med kyshånd
  Har i været på trekking i Sydafrika og i så fald kan i anbefale steder? Og hvornår kommer næste opdatering – vi venter i hvert fald spændt? 🙂
  Fortsat rigtig dejlig rejse til jer!

  Vh
  Cecilia

  • Hej Cecilia,
   Et fif er at leje jeres egen bil. Vi ville ikke rejse i Sydafrika uden – det er for besværligt. Vi var ikke ude at trekke, men vi tog vandreturen op til Table Mountain/Taffelbjerget. Det kan virkelig anbefales, men det er IKKE let og kræver nok lidt erfaring eller evt. en guide. Hvis I har tid, så er Drakensberg-området et godt sted at vandre.
   Ang. næste opdatering så kommer den forhåbentlig inden længe! Der har været lidt stille på Backpackerne de seneste måneder, men vi håber at være tilbage snart 😉
   De bedste rejsehilsner!

 • Hvor lyder det vildt spændene. Min kæreste og jeg skal også til Syd Afrika og vil også gerne køre selv i parken. Overnattede I inde i parken? Vi regner med at bo i Johannesburg nogle dage og derefter og køre til Kruger her regner vi med at finde en Camp at overnatte i. Kan I anbefale et godt sted at bo enten i parken eller i Johannesburg, hvis I selvfølgelig var der? 🙂

  PS. er kæmpe fan er jeres side. Den er virkelig brugbar og super fedt sat op. Tak for mange gode tips og råd.

  Vh Sarah 🙂

  • Vi havde kun en dag i parken, så vi overnattede uden for den. Hvis vi skulle gøre det igen ville vi helt sikkert booke os ind på en camp 🙂 Tjek steder omkring Skukuza – det vrimler med dyr der 😀

 • Årh, fantastisk fortælling! Vi lappede den i os, som var den en kold pilsner på en varm sommerdag 😉 Nu sidder vi blot tilbage og er tørstige efter mere!

  Det må ha’ været spændende at køre rundt på egen hånd. Vi har kun prøvet at have en guide bag rattet på vores safari-turer, men det lyder bestemt som om, at I har fået fuld valuta ved at køre selv 🙂

  • Vi føler bestemt at vi har fået fuld valuta for pengene, men Kruger er også skabt til selvkørende safari. Tavlerne med hvor dyrene var spottet reddede meget hjem! Vi glæder os til at prøve en guidede tur, for at opleve forskellen – når vi en dag bliver rige 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.