Atitlán søen

Udsigt fra vores hotelværelse

SAN PEDRO LA LAGUNA, GUATEMALA

Modsat hvad mange tror, er det at rejse ikke én lang ferie. Efter 5 måneder på farten, besluttede vi at holde en lille pause.

.
Med sine godt 13.000 indbyggere og rolige atmosfære, er San Pedro La Laguna det perfekte sted til en lille ferie fra vores rejse. Placeringen lige ud til en af verdens smukkeste søer, Atitlán, skader heller ikke!

Vi har været her i en lille uge nu, og selv om det ser ud til at her er flere turister end lokale, så rummer byen stadig meget charme. Hvis du bevæger dig bare en lille smule uden for byens centrum, finder du et område der er arketypisk Guatemala.

Stejl gade i San Pedro La Laguna

Labyrintagtige gader i byen

Ferieby Med Østemning

Byen er afslappet og omringet af bjerge og vulkaner. Det minder lidt om livet på en ø i Caribien. Vejret i februar er køligt om natten, men varmt og solrigt i løbet af dagen.

Gaderne er fyldt med mennesker og aktiviteter, som kajaking og hiking ture. Da San Pedro har mange unge rejsende fra specielt USA og Canada, bliver byen forvandlet til en stor fest i weekenderne.

Restauranter er der rigeligt af, men de er selvfølgelig dyrere end mindre turistede steder. Der findes markeder og gadegrønthandlere flere steder i byen, så det er let (og billigt) selv at lave en lækker madpakke for omkring 10 quetzales (8 – 9 kr.).

Lokal kvinde i San Pedro

Atitlán & Ånder

Over 90% af byens 13.000 indbyggere tilhører Tz’utujil-folket, som er en slags mayaer. De praktiserer både indfødte religioner og ritualer, samtidig med at de også går i kirke op til 5 gange i ugen.

Mange af de lokale tror på at Jorden er beboet af gode og onde ånder, som har indflydelse på deres dagligdag.

Xocomil, en vind, der kommer fra syd, og “bærer synd væk”, besøger normalt Atitlán-området omkring middagstid. Hvis vinden kommer fra nord, hævder Mayaerne, at søens ånd er i færd med at hente sjælen fra en der er druknet.

Tuk-tuks er de lokales foretrukne transportmiddel

Friske kaffebønner

Det Simple Liv

Turisterne i San Pedro holder sig, lige som mange andre steder, mest til centrum af byen. Vi tog en kort gåtur rundt i byen for at udforske andre sider en den turistede del.

Efter 5 minutters gang stod vi midt i den lokale del af byen, hvor tempoet var skruet endnu længere ned. Så langt ned, så vi så en kvinde der tog sig en morfar midt på gaden.

Her finder du det simple liv i sin fulde form.

De fleste lokale her i byen lever enten af turisme eller landbrug. De typiske afgrøder er bl.a. majs, bønner, kaffe og avocadoer. Nogle kvinder laver også diverse håndværk, såsom bælter, sjaler og trøjer.

Camilla nyder udsigten fra hotelværelset

Ferie Fra Rejsen

Selvom det nok er svært at forholde sig til det, så er det at rejse langt fra en ferie. Det er et eventyr, og det kræver meget mere end man lige skulle tro.

Vores lille uge her ved Atitlán har været lige hvad vi manglede, og når man kan bo på et hotelværelse med denne udsigt for 34 kr. om dagen, er det svært ikke at tage sig en lille pause.

Hvis livet skulle blive lidt for afslappet her, så kan du altid leje en kajak og padle rundt i en af verdens smukkeste søer, eller tage på vandreture rundt i bjerglandskabet.

Værd at vide

Sted: San Pedro La Laguna, Guatemala [SE KORT]
Overnatning: Casa Rolando
Pris:
34 kr. pr. mand.
Note: For lækker og billig mad, anbefaler vi Shanti Shanti. Bestil spaghetti bolognese og en lemonade, og gå glad i seng!

[one_half]

Mere Fra Guatemala

Kajaking På Atitlán Søen
Den Katolske Kirke i San Pedro La Laguna
Hiking Op Ad En Aktiv Vulkan i Guatemala

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

SmugMug – Perfekt Til Rejsebilleder
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne

[/one_half_last]

Har du været i Guatemala? Hvor er dit favorit sted at holde ferie? Fortæl os gerne hvad du tænker!

2 Comments

  • Hej 🙂 Er netop på vej til Guatemala, og om et par dage skal jeg være i San Pedro la Laguna. Kan i fortælle hvordan jeg finder hotellet?
    Mvh. Mia

    • Hej Mia,
      Vi er nok for sent ude, men den letteste måde er at spørge de lokale om vej. San Pedro er en ret lille by, så de fleste kender hver en krog. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.