camilla chocolate hills bohol

Camilla foran Chocolate Hills på Bohol

10 MÅNEDERS REJSEJUBILÆUM

Efter 10 måneders rejse har vi været forbi mange spektakulære landskaber. Her er de 10 smukkeste landskaber efter 10 måneders rejse.
.

.
For naturelskere som os, er det ene flotte landskab efter det andet noget der gør et stort indtryk, og er ofte den primære årsag til at vi rejser.

Vi har rejst gennem 4 kontinenter i løbet af de første 10 måneder, og bl.a. set ørkenlandskab i Mexico, jungle og vulkaner i Mellemamerika, bjergmassiver og åbne sletter i Patagonien, og kalkstensklipper i Vietnam.

Her er de 10 smukkeste landskaber efter 10 måneders rejse rundt i verden.

Copper Canyon smukkeste landskaber

Copper Canyon set fra Divisadero

Copper Canyon, Mexico

Copper Canyon var den perfekte afslutning på vores tid i Mexico. Vi camperede ved klippeskranten i to dage og levede helt afskåret fra civilisationen.

Pånær en enkelt tarahumara landsby, hvis glubske hunde jagede os på flugt…

Copper Canyon ligger (heldigvis) midt i ingenting, hvilket betyder at der er meget få besøgende, på trods af at canyonen er både dybere og dækker et større areal end Grand Canyon i USA .

Det betyder heldigvis bare at dem der vælger at rejse dertil får hele herligheden for dem selv, ligesom vi gjorde i vores to-dages campingeventyr.

chocolate hills på bohol

Chocolate Hills

Chocolate Hills, Filippinerne

Omtrent midt på den lille ø Bohol, findes der et landskab der mest af alt minder om noget fra Super Mario.

Det bliver kaldt Chocolate Hills fordi vegetationen skiffter fra grøn til brun om sommeren, og kommer til at ligne chokoladedråber på jorden.

De lokales historier om de omkring 1776 “chokoladedråber” er også ganske underholdende. En af myterne går på at en gigantisk carabao åd alle øens afgrødder. Det ville de lokale ikke finde sig i, så de forgiftede maden, hvilket førte til en ekstrem omgang dårlig mave – og altså Chocolate Shitty Hills…

Ha Long Bay smukkeste landskaber

Ha Long Bay

Ha Long Bay, Vietnam

Ha Long Bay bør være på alles ønskeliste, og var naturligvis også på vores da vi besøgte Nordvietnam i november 2014.

Bugten er med på listen over verdens 7 nye naturvidundere, og har været på UNESCOs Verdensarvliste siden 1994.

Selve Ha Long Bay består af karstlandskab med op til 2000 kalkstenstårne der skyder lodret op fra Tonkinbugten. Der er endda små flydende landsbyer man kan besøge i bugten.

Ligesom Chocolate Hills i Filippinerne, er Ha Long Bay omgærdet af livlige myter. Ha Long betyder nedstigende drage, og ifølge vietnameserne var det denne drage der skabte bugten ved at spytte ædelsten ud af munden og skære dem ud med sin hale så de dannede de mange øer.

Hierve el Agua smukkeste landskaber

Hierve el Agua

Hierve El Agua, Mexico

Endnu en af Mexicos skjulte perler. Hierve el Agua, som betyder vandet koger, ligger lidt uden for byen Oaxaca i staten af samme navn, og er ærlig talt et meget besynderligt syn.

Fordi denne stenformation minder så meget om et vandfald, har det fået tilnavnet Det Forstenede Vandfald. Hierve el Agua er omkring 90m høj og vokser hver eneste dag. Vandfaldet er skabt af grundvand der bobler op fra jordens indre og langsomt aflejrer mineraler når det løber ud over klippeskrænten.

Torres del paine smukkeste landskaber

De tre tårne i Torres del Paine Nationalparken

Torres del Paine, Chile

Reelt set er Torres del Paine kun de tre granittårne der er vist på billedet ovenover, hvilket langtfra er det eneste denne nationalpark har at tilbyde.

Torres del Paine er muligvis en af verdens smukkeste nationalparker og indeholder udover de tre ikoniske tårne bl.a. utallige gletsjere, turkise søer, Los Cuernos, dybe dale og så er parken perfekt til at se Mælkevejen.

Desuden er parken også hjemsted for pumaer, guanacoer, nanduer og condorer. Vi brugte 6 dage i TDP og tog så mange billeder, så vores kamera var rødglødende og alligevel kunne vi sagtens vende tilbage og bruge flere uger på at tage billeder.

Hvis du er til rå natur, så kan du ikke komme udenom Torres del Paine og resten af Patagonien!

Sa Pa smukkeste landskaber

Sa Pa rismarker

Sa Pa, Vietnam

Sa Pa er et af Vietnams vigtigste risdyrkningsområder og hjemsted for adskillige minoritetssamfund, som fx Hmong-folket vi boede hos.

Det er tydeligt at se forbindelsen mellem mennesker og natur i Sa Pa. Det ses specielt ved de nedre skråninger, hvor hele  bjergsiden er omdannet til risterrasser.

På grund af årstiden vi kom på, var der desværre meget tåget og det var svært at se omfanget af risterrasserne. Heldigvis kom der lidt opklaring en af dagene så vi kunne få taget et par gode billeder.

semuc champey smukkeste landskaber

Semuc Champey set fra de omkringliggende bjerge

Semuc Champey, Guatemala

Semuc Champey er en af Guatemalas største turistattraktioner, med god grund. Selvom det ligger midt i junglen og tager en helvedes masse timer at nå til, så er der massere af turister hele året rundt.

Selve Semuc Champey består af en 300m lang kalkstensbro hvor Cahabónfloden løber nedenunder, mens toppen af “broen” er dækket af små turkise pools der er perfekte til at bade i.

Vi var så heldige at være de første den dag vi var der, så vi havde det for os selv til at starte med pånær to lokale drenge.

fitz roy smukkeste landskaber

Mount Fitz Roy

Mount Fitz Roy, Argentina

Sammen med de tre tårne i Torres del Paine, er Mount Fitz Roy nok Patagoniens mest kendte og spektakulære bjergmassiver.

Området omkring Fitz Roy er præget af pampas, gletsjersøer og Andesbjergene, og står man rigtig kan man se hele vejen til Torres del Paine som ligger ca. 200km væk.

Vi hikede fra den lille by El Chalten til en lille gletsjersø ved foden af selve Fitz Roy, en tur der ca. tog 10 timer frem og tilbage – vel og mærket 10 timer med en latterlig flot udsigt!

påskeøen smukkeste landskaber

Moai’er på Påskeøen

Påskeøen, Chile

Landskabet på Påskeøen er noget for sig. Engang var øen dækket af noget der mindede om regnskov, men pga. skovrydning er øens overflade dækket af marker og græs. Mange steder ligner det til forveksling Danmark…

Det flotte ved Påskeøen, udover moai’erne, var de mange vulkaner der tittede op over det hele, samt det enorme netværk af underjordiske lavatunneler.

Pånær ved Påskeøens eneste strand, Anakena, stiger øen nærmest lodret op ad Stillehavet hvilket giver nogle imponerende bølger.

På trods af at øen ikke ligner den typiske stillehavsø med palmer og lækre strande, så var det alligevel et utroligt flot landskab at gå rundt i – og så skadede moai’erne heller ikke!

perito moreno smukkeste landskaber

Perito Moreno gletsjer

Perito Moreno, Argentina

Gletsjere er imponerende, meget store gletsjere er meget imponerende. Inden vi tog til Perito Moreno havde vi kun set gletsjere ved Torres del Paine og Ushuaia, men ingen af dem havde lige så gode udsigtspunkter som Perito Moreno.

Noget der gjorde denne gletsjer ekstra flot var muligheden for at sejle helt op ved siden af de 60m høje isvægge. Vi håbede på at se et stykke knække af, men det var desværre kun små klumper på et par tons der knækkede af.

For at give dig en idé om gletsjerens størrelse, så prøv og se om du kan spotte båden med omkring 60 mennesker ombord på dette billede.

Perito Moreno er stor, meget stor, men Upsala gletsjeren lige ved siden af er fire(!) gange større!

Har du set nogle interessante, nuttede eller specielle dyr rundt om i verden? Del gerne med os i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.