REJSETIPS

En backpackertur kan blive dit livs fedeste oplevelse, men det kan også hurtigt ende med skuffelse. Her er 9 typiske backpacker fejl og hvordan du undgår dem.

En backpackerrejse rangerer ofte som en af de bedste oplevelser i folks liv. For langt de fleste, opstår der ikke store problemer, men mange der har været afsted, vil med al sandsynlighed kunne fortælle om en masse ting de ville have gjort anderledes.

Lige som de andre, brugte vi det første år af vores backpackerrejse på at lave fejl, der set i bakspejlet, virker som logik for femårige. Men at dømme ud fra mange af de andre rejsende vi har mødt på vores vej, laver vi ofte de samme fejl.

De 9 fejl virker måske ret basale, men det kan gøre en kæmpe forskel i kvaliteten af din rejse, hvis du undgår dem – hvilket heldigvis er ret simpelt!

Vores trofaste backpacks i New Zealand

1. Vælg Den Mindst Mulige Backpack

Der er to meget gode grunde til at vælge den mindst mulige backpack. For de første slipper du for at slæbe på en for stor taske, og endnu vigtigere så undgår du at tage for meget med.

Din backpack bør aldrig være større end 55L – gerne mindre. Det lyder ikke af noget, men der kan være overraskende meget i moderne backpacks. Hvis du dropper ekstra tøjet, de unødvendige guidebøger og sofabordet, er du allerede godt på vej. Du kan altid købe det mest nødvendige undervejs.

Vi har skrevet et indlæg der kommer omkring alt hvad du skal kigge efter, når du køber din backpack her.

typiske backpacker fejl

Solnedgang i Puerto Viejo, Costa Rica

2. Skær Ned På Mængden Af Lande

De fleste af os, har en tendens til at ville se for meget på for kort tid. Udover at det er vildt dyrt at være på farten hele tiden, så er det også utroligt udmattende.

Når vi hører folk der planlægger at se Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Indonesien, Australien og New Zealand på 3 måneder(noget vi gør ret ofte), bliver vi ikke misundelige, men forpustede.

Jo mere du prøver at presse ind, jo dårligere bliver dine oplevelser.

I stedet for at stresse gennem hvert land i forsøget på at se det hele(hvilket du alligevel ikke kan), så vælg hellere færre lande og oplev dem ordenligt. Vi har en tommelfingerregl der hedder minimum 2 uger i hvert land og meget gerne mere.

typiske backpacker fejl

Rio de Janeiros berømte Ipanema strand

3. For Godt Udstyret

Når du først har besluttet dig for at tage afsted, er det let at blive grebet af spændingen ved det hele – det gjorde vi ihvertfald!

Alle friluftsbutikker virkede lige pludseligt som Fætter BR gjorde da vi var små. Vi skulle både have en førstehjælpskasse, silkelagener, fancy vandfiltreringsflasker og uendelig meget andet smart, men dyrt udstyr med.

Ja, det er fedt udstyr, men det er unødvendigt med mindre du skal på længere overlevelsesture i vildmarken.

Der er dog noget af det fancy udstyr du sandsynligvis kommer til at bruge. En schweizerkniv er en god idé at medbringe sammen med et par små hængelåse, en pandelampe og et hurtigtørrende rejsehåndklæde.

typiske backpacker fejl

Påskeøen var ikke en del af vores oprindelige plan

4. Undgå Overplanlægning

Vi tager afsted til New Zealand om få uger og vi har brugt utallige timer på at researche alt det vi gerne vil se og opleve i New Zealand. Det er fristende at planlægge det hele hjemmefra, så det er klar til vi ankommer, men af erfaring ved vi at det er en meget dårlig idé.

Det er okay at booke de første nætters overnatning til du ankommer. Det er ikke okay at booke en kajaktur efterfulgt af en tur i luftballon efterfulgt af en 3 dages vandretur 43 dage fremme i din rejse.

Hav det du gerne vil opleve i baghovedet, men lad være med at lægge dig fast på for meget inden du overhovedet er ude over Danmarks grænser. Du kan ikke undgå at finde nye fede oplevelser når du er afsted, og så vil du ærgre dig over at du har fastlagt dit rejseskema allerede.

typiske backpacker fejl

Angkor Wat templet i Siem Reap, Cambodja

5. Gem 3 Hævekort 3 Forskellige Steder

Din bedste ven(og værste fjende) på din rejse, er dine penge. Du kan næsten klare at miste alt, men du kan ikke overleve uden dine penge.

Derfor er det en utrolig god idé at tage 3 hævekort med og gemme dem 3 forskellige steder. Tager du kun et hævekort med, kan du være sikker på at miste det eller få det spærret eller stjålet undervejs. Vi mistede 3 ud af 6 kort på et år.

Normalt har vi et hævekort i vores hemmelige lommer eller et andet sted på kroppen, et gemt i hver vores backpack og et i vores daypack. På den måde undgår du at miste alle dine kort, medmindre du bogstavelig talt mister alt – og det sker heldigvis meget meget sjældent!

7. Husk Rejseforsikring

Måske det mest åbenlyse tip af dem alle, men ikke desto mindre super vigtigt. Rejseforsikringer er skide irriterende at skulle bruge penge på, men der er en lille chance for at du får brug for den.

Hvis ikke du har råd til en rejseforsikring, så har du ikke råd til at rejse.

Vi har i løbet af vores rejser, haft forsikring hos Gouda, og lige for tiden Allianz, hvilket vi har været meget tilfredse med. (OBS: Allianz er en af vores sponsorer).

typiske backpacker fejl

Torres del Paine Nationalparken i Chile

8. Vælg De Rigtige Lande

Når du skal vælge lande til din store tur skal du have et par overvejelser med i tankerne. Hvis du er ny backpacker, er det en god idé at vælge nogle destinationer der er vant til at håndtere turister. Fx Sydøstasien, Australien og Centralamerika.

Det er ikke sjovt, at stå som ny backpacker in the middle of nowhere i Kazakhstan og ikke kunne finde et sted at sove eller nogen der kan engelsk.

Kendetegnende for mange af de populære destinationer(minus Australien) er at de også er billige, hvilket er en af de store grunde til at så mange tager dertil. I Sydøstasien kan du leve for 90-180 kr. om dagen, mens Centralamerika ligger på 100-200 pr. dag.

9. Sænk Forventningerne

Noget der med garanti fører til skuffelse og tamme oplevelser, er for høje forventninger. Vi kæmper selv med at holde vores forventninger nede, når vi besøger steder vi længe har ville se.

Mange gange har man en romantisk forestilling om hvordan en oplevelse bliver, for så at blive skuffet når virkeligheden smækker dig i ansigtet med realiteten.

Vi kom til at sætte vores forventninger helt i vejret til Angkor templerne i Cambodja, og mens de var utroligt smukke, så var oplevelsen ikke det vi havde håbet. Du vil hurtigt opdage, at det tit er de oplevelser du havde færrest forventninger til, der ender med at være de bedste.
typiske backpacker fejl

I perfekte omgivelser i New Zealand

Du Skal Lave Fejl

Du kan lige så godt vende dig til det. Du vil altid lave fejl når du rejser. Selv efter mange måneders rejse, får vi stadig taget ting i lufthavnen, vi bliver snydt af de lokales snydepriser, vi glemmer vigtigt udstyr til vandreturen og vi kommer til at blive ved med at lave nye fejl.

Det er en del af turen, og så længe du lærer af dine tidligere fejl, gør du ikke noget forkert.

Og husk, vores tips er kun personlige råd! Selv en helt ny backpacker i Kazakhstan med en alt for stor backpack, for godt udstyr, alting planlagt til mindste detalje, kun ét hævekort, ingen rejseforsikring og skyhøje forventninger, kan komme hjem med deres livs bedste oplevelse.

Hvis du vil have flere brugbare rejsetips, kan du tjekke vores 28 bedste rejsetips ud. Der har vi samlet alle vores bedste tips, så du får mest muligt ud af din næste rejse.

LÆS OGSÅ: VORES BUDGET REJSEGUIDES

Hvilke er dine favorit rejsetips? Har du selv nogle rejsetips du mener burde komme på listen? Del dem gerne med os i kommentarfeltet!

9 Comments

 • Jeg synes at I har glemt en vigtig nr 10- nemlig vaccinationer!

  Omend alt ikke skal være planlagt på forhånd og måske ikke landene, så undersøg hvilke sygdomme, der er i verdensdelen, og kom så hen til lægen og bliv skudt i røven(de gør det faktisk oftest i skulderen)

  Men overdriv nu ikke med vaccinationer og diverse piller- fx kan malariapiller tit undværes medmindre du er på vej ud i en sumpferie 🙂

  • Tak for tilføjelsen Kim – du har helt ret! Vi har tidligere selv slæbt 300+ malariapiller med rundt, men i langt de fleste tilfælde kan de undværes – vi har ihvertfald stadig 300+ malariapiller liggende i Danmark 😛

 • Super god guide! Vi er ikke backpackere, men kan stadigvæk relaterer til rigtig mange af tingene på jeres liste! Især i forhold til udstyret, hvor vi begge godt nok var fristet af mange underlige og unødvendige ting inden vi tog afsted. Vi holdte heldigvis hovedet sådan nogenlunde koldt 😛

  Malene & Nicolaj
  http://www.justbrowsing.dk

  • Det er svært ikke at være for godt udstyret på sin første rejse. Det hele virker jo meget smart, men i sidste ende er det totalt unødvendigt for de fleste. Det seneste vi har set, er en pose kaffe speciallavet til at tage med på vandreturen – som om normal kaffe ikke er egnet 😛

 • Overordnet kan jeg støtte helt op om jeres 9 råd. De dækker meget godt noget af det jeg selv ryster på hovedet af ved andre, men så vil jeg også lige tilføje at alt selvfølgelig er relativt. Bare for at give et eksempel jeg skal for eksempel til vestbalkan i 5 uger i sommerferien, hvor jeg vil tro jeg ender i 4-7 lande, men de lande har altså også for ganske få årtier siden været et land Jugoslavien 😛 og er ganske ganske små lander ofte mindre end Danmark. Men er helt enig i at folk generelt vil nå for meget på for kort tid. Jeg læste en blog, hvor de nåede 4 lande på en måned og der var ikke små lande, men lande som Rusland, Kina, Japan og Sydkorea, der var jeg helt stresset af tempoet bare ved at læse det.

  • Der findes selvfølgelig altid undtagelser og specielle situationer. Når det så er sagt, så er Balkanområdet også det sted i verden med flest lande på det mindste område. Vi kan også godt forstå de fleste folks situationer. Hvis man kun har 3-4 måneder at rejse i, så vil man naturligvis opleve så meget som muligt, men når det kommer til at rejse, så er kvalitet frem for kvantitet virkelig bare sandt. 🙂

   • Ja Balkan er helt i særklasse lige på det område, men generelt er Europa meget speciel i forhold til lande størrelser. Det var mest fordi jeg sad og nikkede til det råd, hvorefter jeg kom i tanke om jeg selv havde en plan, der slet ikke fulgte det råd 😛
    Men er helt klart også fan af kvalitet frem for kvantitet. Bliver tit forbløffet af hvor kort tid folk sætter af til forskellige fantastiske steder.

 • Jeg giver jer helt ret! Jeg bliver helt overrasket over folk, som vil presse 10 lande ind på 4 måneder (eller lignende) eller folk, som vil rejse uden forsikring! Jeg var dog også meget uheldig på min første rejse, hvor jeg blev indlagt på et malaysisk hospital, missede et fly, fik stjålet mit kamera m.m. så fik over 10.000 kroner tilbage fra forsikringen, godt at jeg ikke selv skulle betale de penge! 🙂

  Endnu et råd, som jeg måske vil tilføje, er at man skal lade vær med at booke den første og “bedste” tur som man får tilbudt. Ved at undersøge prisen forskellige steder, så kan man nogen gange spare mange penge på ture, da prisen det første sted jo ikke altid er den bedste 🙂 Men jeg foretrækker selvfølgelig, at planlægge tingene selv 😛

  • Vi kan også blive helt forpustet af at læse hvor mange lande der tit skal presses ind på få måneder.
   En rejseforsikring er ikke så tosset at have, som mange tror. ?
   Det kunne sagtens gå som endnu et godt råd. Vi undersøger også altid flere forskellige tilbud for at vurdere hvor vi får mere for mindre, hvis vi endelig skal på en tur?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.