29 svar

 1. Line
  4. december 2018

  Kære jer

  Endnu et skønt og brugbart indlæg.
  Vi påtænker at rejse 2 uger slut august. Synes I det er alt for pres og dumt med et par dage i Taiwan først, så Tokyo, Kyoto og Okinawa øerne?

  Bh Line

  Svar

  • Backpackerne
   6. januar 2019

   Hej Line.
   Mange tak! Det kan sagtens lade sig gøre, men vi ville nok selv hellere bruge de ekstra dage i Japan. Der er rigeligt at se og opleve der i to uger 😉

   Svar

 2. Charmaine
  27. april 2018

  Kære Camilla og Mads
  Jeg faldt over jeres blog for et par dage siden i forbindelse med at jeg var inde og undersøge rejser til Japan. Det er skøn, dejlig nem og overskuelig blog I har med masser af gode tips:-)
  I forbindelse med en planlægning af en rejse til Japan har jeg været i kontakt med flere rejse selskaber og herunder bl.a. Kilroy. Jeg skal rejse alene og har 12 dage til rådighed og planen er at rejse til Tokyo, Hakone/Mount Fuji, Kyoto og hjem fra Osaka. Min plan er at få et bureau til at sørge for flybilletter, og overnatning, men at jeg selv sørger for transporten indenrigs og jeg har også sagt nej tak til guided tours. Min spørgsmål til jer går på, om det er nemt at komme rundt i landet på egen hånd, og om der nogle forbehold ved at rejse alene?
  Nogle af de rejsebureauer jeg har været i kontakt med mener at det er svært at rejse i Japan alene pga. de sproglige vanskeligheder, og anbefaler klart at jeg har en guide.

  Mvh C

  Svar

  • Backpackerne
   28. april 2018

   Hej Charmaine,
   Når du har fået en pris fra bureauet vil vi anbefale dig at tjekke flybilletter og hotel selv gennem fx momondo, da der tit er en god slat penge at spare, med minimalt mere bøvl. Japan er et utroligt effektivt og velfungerende land, så det er nemt og bekvemt at rejse rundt i. Det er sandt at engelsk ikke er særligt udbredt og vi stødte da også ind i et par “problemer” undervejs. De lokale er ekstremt venlige og gode til at hjælpe, og for det meste løser problemerne sig. Vi så det egentlig mere som en oplevelse og en sjov måde at komme i kontakt med de lokale på, så personligt vil vi ikke anbefale at du hyrer en guide, men det afhænger selvfølgelig at dit temperament og mod. Der går både tog og busser mellem dine destinationer og du kan tjekke tider hos Willer(bus) og JR Central(tog).

   Svar

 3. Mathias
  17. februar 2018

  Hej backpackerne
  Vi er to unge, der endelig er taget afsted på vores længeventede jordomrejse. Vi skal 6 dage til Tokyo på vejen mod Sydamerika, og vi ser allerede på overnatning nu (grundet jeres erfaringer 😅), men vi kan ikke helt finde ud af, om det kan betale sig at booke lidt væk fra centrum og bare tage metroen rundt, fordi I skriver den er halvdyr. Kan det ikke passe, at vi har fundet en 24 timers billet til 33 kr. til metroen, eller var det ikke muligt at købe ? 🙂
  Mvh Mathias og Emilie

  Svar

  • Backpackerne
   12. marts 2018

   God idé at booke overnatning i forvejen! 😀 Det kan godt betale sig at booke lidt væk fra centrum og så tage metroen rundt. I kan evt. tjekke om der er nogle capsule hotels ledige – de er lidt sjove 🙂

   Svar

 4. Cecilie
  29. januar 2018

  Hej Backpackerne!
  Jeg skal en tur til Japan i lidt over en måned her i foråret, men jeg synes det er svært at planlægge en rute rundt i landet – Har I et forslag til hvilke steder man skal/bør besøge og evt hvor lang tid i synes man skal bruge hvert sted? Jeg er sikker på, at jeg vil til Tokyo, Hiroshima, Naoshima, Kyoto og Osaka.
  Håber I har et par gode bud – har alleredet lade mig inspirere af jeres blogindlæg og kommentarer hertil.
  Hilsen Cecilie

  Svar

  • Backpackerne
   12. marts 2018

   Hej Cecilie,
   Vi har ikke selv været der, men Hokkaido og Okinawa kunne vi godt tænke os at besøge næste gang. Hvis du søger lidt ekstra inspiration til Japan kan vi varmt anbefale en youtuber der hedder AbroadInJapan. 🙂

   Svar

 5. Erik rohde
  16. december 2017

  Min yngste søn skal til japan den 26~12~17 skal man have købt returbillet

  Svar

  • Backpackerne
   17. december 2017

   Som udgangspunkt skal man have returbillet næsten ligemeget hvor man rejser, men personligt havde vi ikke selv nogen returbillet da vi tog til Japan. Det er lidt et sats, men det er altså ikke strengt nødvendigt med en returbillet 🙂

   Svar

 6. Matilde Gro Larsen
  23. november 2017

  Hej.
  Fik i vaccinen mod hjernehindebetændelse? har læst lidt forskelligt rundt omkring.. tak på forhånd!

  Svar

  • Backpackerne
   23. november 2017

   Vi er vaccineret mod hjernehindebetændelse, ja 🙂

   Svar

 7. Anja
  1. juli 2017

  Hej med jer

  Super dejligt input og svar – så først og fremmest tak for det:)
  Vi planlægger 16 dage i Japan til fra d. 18 okt. – d. 4 nov. Vi starter i Tokyo og vil gerne se Fuji, Kyoto og slutte med lidt badeferie på okinawa øerne.
  Hvad tænker I omkring tidspunktet? – er det et okay tidspunkt at rejse på?
  Er det for meget at ville nå? – vi snakkede om 3 dage i Tokyo, 2 dag ved Fuji og 3 dage omkring Kyoto – 5-6 dag på okinawa øerne?
  Vi har ikke købt noget endnu 🙂
  Håber at høre fra jer.
  Mvh Anja

  Svar

  • Backpackerne
   2. august 2017

   Hej Anja,
   Tidspunktet burde ikke blive et problem. Umiddelbart så virker det som en super fed rejseplan I har jer! Hvis man endelig skal have en lidt stram rejseplan nogen steder, så er Japan nok det bedste – alting går altid til tiden, og det virker!
   Hvis I har styr på afgangstider for toge/busser/fly, så er det bare med at få bestilt! 😀

   Svar

 8. Christina
  30. juni 2017

  Øhhh, – Camilla selvfølgelig….

  Svar

 9. Christina
  30. juni 2017

  Hej Kiri,
  Hvor er det bare dejligt, at du deler al den inspirerende og brugbare information 

  Jeg er nysgerrig på, om I tror, at det er muligt at booke alle overnatninger hjemmefra? Vi er nemlig en familie på fem (to voksne og tre børn, der er hhv. 4, 7 og 10 år på rejsetidspunktet), der gerne vil rejse rundt i Japan ca 4 uger i Juli 2018. Og fordi vi rejser med børnene vil vi gerne vide, hvor vi skal sove på forhånd.

  Vi vil egentlig gerne se både Tokyo, Izo-Kogen, Hakone, Kyoto, Nara, Matsumoto, Kisodalen og Kanazawa. Og så vil vi også gerne til Okinawa. Da vi rejser med mindre børn er vi lidt i tvivl om, hvorvidt det måske bliver for meget(?) En væsentlig faktor i det regnestykke er jo selvfølgelig også rejsetiden mellem destinationerne (vi tænker at rejse med tog). Vi har ikke fastlagt rejseplanen, men umiddelbart forestiller vi os at starte i Tokyo og derefter tage til Izo-Kogen. Og så vil vi gerne 5-7 dage til Okinawa på et tidspunkt i den sidste halvdel af rejsen. Men hvordan resten af rundrejsen skal forløbe ved vi endnu ikke.

  Vi forestiller os, at overnatningerne bliver en blanding af værelser, hvor vi alle fem kan sove sammen, hotellejligheder eller hotelværelser (gerne med connecting doors) og meget gerne noget strandhytte-halløj på Okinawa.

  Mht. flyafgange vil vi højst have en mellemlanding og helst kun med et par timers ventetid.

  Vi har fået et første ”løst” tilbud fra C&C travel, der lyder på mere end 130.000,- for fly og overnatninger. Det tror jeg umiddelbart kan gøres meget billigere. Men hvad tror I? Fordi vi rejser med tre mindre børn, vil vi gerne have alle hotelreservationer på plads før vi tager afsted, men er det muligt? Vi er også i kontakt med Japanspecialisten, men de konstaterede bare at 4 uger i Japan er lang tid og at det vil blive dyrt, men at de ikke vil regne på noget før september. Hvad tænker I om de 4 uger? Vi kan alle sammen godt lide at få sjælen med og så elsker vi at have god tid til at opleve de lande vi rejser i.

  På forhånd tak for jeres input 

  Mange hilsner,
  Christina Dahl

  Svar

  • Backpackerne
   3. august 2017

   Hej Christina,
   Vi er ikke helt på hjemmebane når det kommer til at have børn med på rejsen, men det lyder ikke helt overdrevet med 130.000 for 4 uger i Japan, alt efter om I er kræsne med overnatningen. En hurtig søgning på momondo gav os en samlet billetpris på 25.487 for alle fem direkte med SAS. Jeres budget står og falder lidt med overnatningerne. Hvis I har mange krav, så bliver det hurtigt MEGET dyrt i Japan, men hvis I kan “nøjes” med mere simple overnatningssteder, så kan i gøre det for måske 1500-2000 pr. nat. De priser er selvfølgelig langt ude i fremtiden, så hvis I har is i maven, kan I følge lidt med i prisernes udvikling. Måske falder de. I kan sagtens have dem på plads inden – faktisk er det tit et krav i Japan, da der er tryk på turismen og få hoteller.

   Det er ikke umuligt at holde jer under 100.000kr, men Japan er ikke et billigt land, specielt hvis man er lidt til luksus. Når det så er sagt, så er Japan et af vores absolut favorit lande, så lige meget hvad så glemmer man hurtigt priserne! 😀

   Link til flybilletter: http://www.momondo.dk/flightsearch/?Search=true&TripType=2&SegNo=2&SO0=CPH&SD0=TYO&SDP0=01-07-2018&SO1=TYO&SD1=CPH&SDP1=29-07-2018&AD=2&CA=4,7,10&TK=ECO&DO=false&NA=false&currency=DKK

   Svar

 10. Kiri
  28. marts 2017

  Hej!
  Sikke mange gode informationer, I deler ud af! Det er virkelig brugbart!
  Min kæreste og jeg vil gerne rejse tre uger i Japan til sommer, men synes, det er svært at gennemskue, hvad der kan nåes, og hvad der må prioriteres, og i endnu højere grad, hvor dyrt det ender med at blive. Vi har kigget på Japanspecialisten, men de prissætter en rundrejse á 17 dage inkl. fly til ca. 22000. Det gad vi jo godt kunne gøres billigere. Har I nogle gode råd til en sådan tur? Vi er rimelig fleksible på afrejse, så længe det ligger inden for uge 26-31.
  På forhånd tak for ulejligheden!
  Mvh Kiri

  Svar

  • Backpackerne
   30. marts 2017

   Hej Kiri,

   Tak for rosen, det er fedt vi kan hjælpe jer lidt 🙂
   En hurtig søgning giver returbilletter til Tokyo til 4000,- pr. næse. CPH-Tokyo og Osaka-CPH ligger på ca. 4500,- og kunne være værd at overveje. Vi brugte selv 6077 kr. pr. mand i Japan over 21 dage, men vi levede også ret billigt og boede bl.a. gratis mens vi var i Tokyo.

   Hvis vi stod i jeres situation, ville vi flyve til Tokyo og rejse hjem fra Osaka, så slipper I for at skulle tilbage til Tokyo. Vi ville nok tage busser oftere end tog, da togene tit er ret dyre – et RailPass kan forresten sjældent betale sig. Hvis I er til hostels så find dem undervejs på HostelWorld.com eller hvis I er til hoteller så kig på Booking.com. I Tokyo SKAL I booke overnatninger i god tid, ellers ender I på gaden – det gjorde vi… De fleste andre byer kan I sagtens vente med til i står i Japan. Ture og aktiviteter er dyre i Japan, men for os var meget af det vi kom for, mere eller mindre gratis, så hav god plads i budgettet hvis I planlægger en masse ture.
   Kort sagt så kan I sagtens rejse til Japan for mindre end 22.000. Vi ville nok godt kunne opleve Japan for 10-15.000 på 3 uger, så alt efter hvor meget luksus I ønsker, kan I gøre det en del billigere end Japanspecialisten – og selv om prisen skulle snige sig op på det samme, så har I haft friheden til selv at bestemme alt uden at lægge jer fast på nogen forudbestemt plan 😉

   Svar

 11. Karina Andersen
  23. januar 2017

  Hej

  Jeg skal til Japan i 4 uger – 3 uger på sprogskole i Tokyo og sidste uge vil jeg gerne opleve Kyoto (har været i Tokyo før i 11 dage)

  Mit store ønske er at se Fuji-bjerget tæt på samt prøve de varme kilder – har I nogle tips eller anbefalinger til begge?

  Det er første rejse på egen hånd og sidst jeg var afsted og med toget var i 2011, så tænker en del er forandret..

  Tak for svar!

  Svar

  • Backpackerne
   24. januar 2017

   Hej Karina,
   Fuji stoppede vi ikke forbi, men så det på afstand fra blandt andet Tokyo. Du kunne jo stoppe i en af byerne tæt på, fx Gotemba, for at se bjerget lidt bedre – eller endda vandre til toppen! 😀 Vi var i onsen(varme kilder) i Minakami, men de ligger overalt i Japan, så det burde ikke være noget problem for dig at finde dem 🙂 Siden du allerede har besøgt Japan, ved du jo hvor venlige og hjælpsomme de er, så der er nok nogle der kan pege dig i retning af en onsen 🙂

   Svar

   • Karina Andersen
    13. februar 2017

    Tusind tak for svar!

    Jeg har et andet spørgsmål mht. transport fra Tokyo til Kyoto og retur igen til lufthavnen på afrejsedatoen.

    Tænker jeg tager shinkansen tur/retur. Men kan man købe en tur/retur billet på en central station eller bør man købe den hjemmefra? Rail-pass, mener jeg det er..

    Mvh 🙂

    Svar

   • Backpackerne
    14. februar 2017

    Hej Karina,

    Railpass kan du ikke købe i Japan. Det skal ordnes hjemmefra, men det er ret dyrt og vil ikke give mening hvis du bare skal retur fra Kyoto. Hvis vi var dig, ville vi bare tage ned på stationen og købe billetten der(en normal billet). Evt. kan du gå ned og købe den er par dage før så du er sikret. 🙂

    Svar

 12. Marlene
  2. november 2016

  Har læst at de ikke lukker folkene med tatoveringer i offentlige vandland og hot spring, har du nogle erfaringer med det?

  Svar

  • Backpackerne
   2. november 2016

   Ja, det er sandt. For at holde yakuza’erne ude, udelukker visse steder folk med tatoveringer. Hvis du ikke ligefrem ligner en med relation til yakuza’en(Japans mafia) så er de mere tolerante 🙂

   Svar

 13. Kristian
  18. juli 2015

  Hvorfor blev jeres kort spærret? Fik i dem åbnet igen?

  Skal til Tokyo i oktober, og får en mindre svedtur ved tanken om at stå alene på den anden side af jorden med et spærret visakort…

  Mvh.

  Svar

  • Backpackerne
   19. juli 2015

   Sandsynligvis fordi det var vores private dankort vi havde brugt i DK. Vi havde begge 3 kort med(dankort & 2 x VisaPay) og det er kun vores dankort der blev spærret. Hvis det bliver spærret, kan du bede din bank om at åbne kortet, men det bliver nok spærret igen. Den bedste løsning er at få et ekstra kort, som fx VisaPay 🙂

   Svar

 14. pernille Kristensen
  16. juni 2015

  Hvilke byer nåede I rundt til på de 3 uger ?

  Svar

  • Backpackerne
   16. juni 2015

   Vi kom forbi Tokyo, Minakami, Nagano og Kyoto. Vi brugte 12 dage i Tokyo og kun 4 dage i Kyoto. Vi fortryder, at vi ikke brugte længere tid i Kyoto 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilbage til toppen
mobil desktop