UYUNI, BOLIVIA

En rejse til Bolivia er næsten altid synonym med en tur til den enorme saltørken, Salar de Uyuni. Naturen skuffer aldrig, så den bedste måde at beskrive Uyuni er ikke med ord, men med billeder.

Hvorfor Salar de Uyuni ikke er på listen over verdens 7 naturvidundere, er os en gåde. Saltørkenen dækker et areal i 3650 meters højde, der er større end Fyn og Sjælland til sammen – nærmere bestemt 10.582km² ren salt.

Salaren, eller saltørkenen, blev dannet for knap 40.000 år siden efter Minchín-søen, der engang dækkede det meste af sydvest Bolivia, langsomt tørrede ud. Saltvandssøen efterlod sig, udover den mægtige Uyuni Saltørken, også en mindre saltørken, Coipasa og en masse mindre søer – mest kendt af dem er Laguna Colorada.  

Hvad vejer alt det salt spørger du? Joo, den vejer såmænd intet mindre end 10 milliarder tons!

Så som du kan høre, er der altså tale om et naturfænomen der på alle måder fortjener at være et af verdens naturvidundere. Vi håber at billedserien kan give dig et glimt ind i et af Latinamerikas vildeste landskaber.

Underlige stenformationer lige uden for startbyen Tupiza

Alpakaer der græsser på vejen væk fra Tupiza

Et af de karakteristiske huse i landsbyen 

Ciudad Fantásma var en by der blev grundlagt før spaniernes ankomst

På Uyuni-turen kommer du flere gange op omkring 5000 højdemeter

Vores firehjulstrækker på vej mod Desierto Dalí – Dalí Ørkenen

Laguna Verde, den grønne sø, foran den 5920 meter høje vulkan, Licancabur

Gejsere og geotermiske mudderpøle tæt ved Desierto Dalí

Kan du se hvad stenen ligner?

En isflod der slanger sig gennem det mosrige landskab

Vores foruroligende syn ved Laguna Colorada. Lavvande og hundredevis af døde flamingoer og deres æg

uyuni saltørkenen

Den mægtige Uyuni Saltørken ved solopgang – kan du spotte bilen?

uyuni saltørkenen

En solopgang vi sent glemmer fra kaktusøen Incahuasi

uyuni saltørkenen

Vores bil midt på Uyuni Saltørkenen

uyuni saltørkenen

Tid til de berømte fjollebilleder sammen med vores ven Lotte

uyuni saltørkenen

Vores venner Carimar og Maxíme der går mod den tilsyneladende uendelige salthorisont

uyuni saltørkenen

Bunker af raffineret salt klar til at blive til køkkensalt og solgt eksklusivt i Bolivia

Togkirkegården var lidt af en turistfælde, men stadig et besøg værd

Hvem kommer dog de to ungmøer til undsætning?

Hvorfor ikke slutte af med verdens måske dårligste hoppebillede?

Tips Til Din Tur Til Uyuni Saltørkenen

Naturen skuffer aldrig ved en tur til Uyuni og den sydvestlige del af Bolivia. Det gør turselskaberne derimod tit…

Det bedste tip vi kan give dig, er derfor at forvente mindst muligt af dit turselskab og få det bedste ud af det. Det er ikke unormalt at chaufførene bliver fulde, du misser ting de havde lovet dig at se og at hele setuppet omkring turen bare generelt er mangelfuldt. Vi har hørt fra flere rejsende at Tupiza Tours og Red Planet skulle være nogenlunde pålidelige.

Du skal også være opmærksom på højden. Selve Uyuni Saltørkenen ligger i ca. 3650 højdemeter og meget af turen foregår i 4000-5000 højdemeter, hvilket gør højdesyge til en reel risiko. Det er en god idé at bruge nogle dage i højderne(+2500m) inden du tager med en tur. Vi så flere der blev syge og kastede op.

Varmt tøj er også et must på turen. Temperaturen kan hurtigt snige sig ned under frysepunktet så højt oppe, så hav en sovepose og nogle varme trøjer med. Det kan derudover også være en god idé at tage køresygepiller med, hvis du har tendens til køresyge. Du skal ca. bruge 10 timer hver dag, i en bil på meget dårligt underlag i ekstrem højde.

Hvis du tager dig dine forholdsregler over for turselskaberne og har varmt tøj med, kan en tur til Uyuni og det sydvestlige Bolivia ikke undgå at blive et minde for livet! 😉

LÆS OGSÅ: Bolivia Rejsebudget: Hvad Koster Det at Rejse i Landet?

MERE INFORMATION

Sted: Uyuni, Bolivia [SE KORT]
SelskabChicheñito(Dårligt selskab). Vælg evt. Tupiza Tours eller Red Planet.
Pris
: 1150 bobs ≈ 1123 kr. for turen. 150 bobs for indgang til Eduardo Avaroa NP.

Ankom: Tag bussen til enten Tupiza eller Uyuni og find turselskaberne der. Du behøver ikke booke på forhånd. 
Note: Der er to sæsoner ved Uyuni, der giver to forskellige oplevelser. I jan-apr er der et tyndt lag vand over saltørkenen hvilket giver et endnu mere surrealistisk landskab. Resten af året er tørt og giver et landskab som på vores billeder.

Kunne du tænke dig at besøge Uyunis vilde landskaber? Hvordan ville du håndtere hvis dit turselskab ikke levede op til deres løfter?

15 Comments

 • Heeej, sikke nogle fantastiske billeder!
  Det er måske et dumt spørgsmål, men starter og slutter turen samme sted? Og hvor kan man starte fra udover Uyuni? ?

 • Hej og rigtig glædelig jul. Vi er en familie med to børn på 9 og 11 år som lige nu holder jul i Iquique. Efter jul har vi planer om at leje en bil og kører til Uyuni, bruge 1-2 uger på at komme til saltørkenen, lagunerne og tilbage til Iquique. Nogle gode råd ift roadtrip? Vi påtænker at købe telt, soveposer mm og godt med proviant. Er der campingpladser at sove på undervejs eller er fri natur safe? På forhånd tak. Kh familien Brandt

  • Hej familien Brandt,
   Det lyder som en fed tur i skal på! 🙂 I skal være forberedt på at det bliver afskyeligt koldt omkring uyuni. Umiddelbart ville vi ikke selv håbe på teltløsningen ved uyuni – det er simpelthen for koldt og campingpladserne er for sporadiske. Hvis i kan finde nogle lokale homestays undervejs ville det nok være en bedre løsning, men ikke noget vi kan guide jer med. I kan evt. spørge dem der udbyder turene om de kender nogle i området. Vi er meget til at gøre tingene selv, men lige netop uyuni er for barsk til at vi ville være komfortable med det. Camilla sov i sovepose og med fire dyner oven på, det var næsten så tungt så hun ikke kunne trække vejret ordentligt, så hav lige det med i tankerne når I planlægger overnatningerne 🙂 ellers så bare klø på, vi er vilde med eventyrlystne gør-det-selv folk! 😀

 • Hej med jer, tak for en super god side, jeg faldt over den i feb. da vi skulle til Filippinene og nu faldt jeg jeg over den igen, da vi er igang med at planlægge en tur til Peru, Bolivia og Chile, så nu er jeg fan :o) Har jer på instagram og vil lige rose jeres flotte billeder plus, rose jeres hjemmeside, den er fyld med nyttig info, og super inspirerende, så tak for det.
  Jeg vil gerne høre jeres mening vedr. et dilemma vi har til vores kommende rejse.
  Vi skal syd på fra La Paz og mod Chile, men vi vil også gerne se karnevallet i Uroru.

  Valg mulighederne er følgende:
  1: Tag turen fra La Paz syd på via en 5 dags tur som I også var på og slutte af i San Pedro, Vi har har fået et tilbud fra Bolivia Expedition til 1472 kr. pr. person.
  2: Tag samme tur fra La Paz, men så komme retur mod La Paz for at tag til Uroru 2 dage og se karnevallet rejse til La Paz og flyve til Chile. denne tur tilbyder Bolivia Expedition til 1664 kr. plus at det er en del dyre at flyve fra La Paz til Santiago end fra Nord chile til Santiago.

  Efter denne lange mail, fandt jeg ud af, at jeg bare kunne have spurgt således:
  Har I hørt om festivalen og er den værd at bruge dage og penge på ?
  Vi er desværre presset på tid, så den første mulighed er helt naturlig den bedste tidsmæssig,
  men vi har set lidt videoer og læst om det karnevallen og det er der lige i den periode vi er i Bolivia ..
  Glæder mig til at høre, hvad I synes.

  Fortsat en fantastisk tur, vi følger med online :o)

  • Har lige et spørgsmål mere ;o)
   Er Aquas Calientes i Peru, et sted man skal bruge en dag på, eller er det en by man “bare” kommer til, for at se machu picchu, og så tilbage til Cusco om aftenen ?
   Vi har desværre ikke så mange dage at gøre godt med, så vi vil helst ikke bruge en hel dag, et sted som man kan se på 1 time.

   • Karnevaller er altid sjove, men vi ved ikke specifikt noget om det i Oruro. Hvis I er presset på tid ville vi tage første mulighed, men det er ærligt talt noget i selv må vurdere 🙂
    Aguas Calientes kan vi til gengæld let svare på. Brug mindst muligt tid der. Det er en turistfælde og et falsk sted, så se Machu Picchu og ryk videre så hurtigt I kan. Et stop i Santa Teresa og byens varme kilder, er meget federe og så ligger det tæt på AC 😉

 • Hej! Tak for et rigtig godt site med mange gode råd! Hvis man kommer nordfra gætter jeg på man starter i Uyuni? Er det så en rundtur eller hvordan foregår det? Hvis man eksempelvis vil videre ind i Chile til San Pedro de Atacama?

  • Hej Michael! Det ville give mest mening at starte fra Uyuni, ja. Nogle ture inkludere at du starter i Uyuni og ender i San Pedro – ofte lidt dyrere. Ellers kan du rimelig nemt finde transport mellem Uyuni og San Pedro 🙂

 • Hvordan foregår det ift. overnatninger og hvor lang er en typisk tur (/jeres tur)? Skal man selv medbringe et telt eller hvordan? 🙂

  – Emilie

  • Hej Emilie,
   Når du køber en tur er alt inkluderet, og man sover på hoteller der ligger på ruten. Typisk er en tur på 3N/4D. Noget der er godt at medbringe er varmt tøj til om natten, da turen foregår i 4-5000 meters højde det meste af tiden og det derfor kan blive meget koldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.