SALENTO, COLOMBIA

Gemt i Colombias centrale højland, rager verdens højeste palmer op, mens køer og grise går og græsser forneden og kondoren flyver majestætisk foroven.

Ved første tanke er det måske lidt svært at blive gejlet op over høje palmer og køer der græsser, men tro os, Valle de Cocora er uden tvivl et stop værd på din tur til Colombia.

De fleste folk rejser til Salento for at gå vandreturen i Valle de Cocora(Cocoradalen). En smuk tur, der måske lyder undervældende, men som ofte bliver et højdepunkt på de flestes tur til Colombia.

Valle de Cocora er kendt for sine mægtige vokspalmer der kan blive over 60 meter høje og vandreturen rundt i dalen garanterer dig at du får set mere end rigeligt til de enorme palmer. Så er du til en dagstur uden det store besvær, men med alle de gode udsigter, så er den her vandretur noget for dig!

salento

Solopgang fra det centrale plaza i Salento

salento

En willy parkeret i Cocoradalen

Med Willy Mod Verdens Højeste Palmer

For at komme ud til Valle de Cocora skal du med en willy. En oldgammel Jeep der spartansk er blevet lavet om til en minibus med plads til omkring 6 turister bagi og en chauffør der ikke er bange for om rattet måtte falde af mens han kører 60 km/t rundt i svinget på en smal bjergvej.

En turist eller to hængende uden på bilen er heller ikke et særsyn.

Og der er ikke bare én willy med en gal chauffør. Faktisk virker det til at samtlige lokale mænd i Salento var enten kaffebønder eller willy-chauffører, måske endda begge dele.

Den Korte Eller Den Lange Vej?

Halvsikkert fremme ved starten af Cocoradalen, spildte vi ikke meget tid med at komme afsted mod de berømte palmer, men vi stødte hurtigt på en skillevej. Der er to muligheder når du skal vandre i Valle de Cocora. Du kan vandre et større loop på ca. 5 timer eller du kan gøre som os og tage den korte rute direkte til palmerne. 

Begge ruter ender samme sted, men det lange loop tager dig lidt mere rundt i dalens forskellige dele og du kommer blandt andet forbi vandfald og over bjergpas i mere end 2800 meters højde inden du ender ved palmerne. Den korte rute går direkte fra parkeringspladsen og op til palmerne og tager kun omkring 30 minutter. 

Vi valgte den korte fordi vi egentlig kun kom for at se palmerne, og fordi vi ikke følte for at vandre i 5 timer efter nogle lange busture inden vores ankomst til Salento.

valle de cocora

Stien op gennem vokspalmerne

Camilla og en meget høj vokspalme

Du kan også vandre ind imellem palmerne

Et helt landskab af palmer

Colombiansk Terapi

På turen stødte vi på to andre rejsende, ellers havde vi hele området for os selv. Vandreturen er lige til og uden de helt stejle stigninger.

Turen virkede helt terapeutisk mens vi gik mellem de høje palmer og de små ranchos der lå spredt rundt i dalen. Den kølige brise i højderne og de bløde grønne bakker var den perfekte måde at slappe af på efter en hektisk tid rundt i Colombias til tider ulidelige varme. 

Mens vi gik gennem dalen og nød stilheden, vinkede lidt til de lokale bønder og skød billeder, fik vi pludseligt øje på Andesbjergenes mest mytiske væsen – andeskondoren. 

Andeskondoren er den største flyvende fugl, hvis man måler både vægt og vingefang, og så er den helt central i de fleste kulturer i Sydamerika. Den er et nationalt symbol i både Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Ecuador og Colombia – og så ser den gigantisk ud når den kommer svævende over palmerne i dalen.

De lokale kommer vandrende i palmelandskaberne

Når skyerne ligger lavere end palmerne

Solnedgang over … dalen

Sådan kommer du til Salento og Cocoradalen

Hvis du trænger til at komme til væk fra turismemængderne i Colombia er en tur til Salento og Cocoradalen et rigtig godt bud!

Du kan snildt komme til at bruge et par afstressende dage i Salento, som er en meget lille og hyggelig by i bjergene hvor du finder nogle rigtig fine udsigter over dalene omkring og kan opleve de farvestrålende solnedgange hver dag. 

Du kommer dertil ved at tage bussen fra Cali til Armenia og derfra kan du tage bussen til Salento. Husk at medbringe ekstra kontanter da Salento er en meget lille by og der er derfor ingen garanti at byens pengeautomat (cajero) virker hver gang. 

MERE INFORMATION

Sted: Salento, Colombia [SE KORT]
Pris
: Køretur med en willy til dalen koster 8 kr (3600 peso). Gratis entré, men gåtur mellem palmerne koster 7 kr (3000 peso) per person.
Overnatning: Hostal Estrella de Agua
Transport: Der går busser til Salento fra busterminalen i Armenia og koster 10 (4200 peso). Turen tager ca. 1 time.
Note: Det koster ikke noget at gå på vejen der løber mellem markerne med palmerne, men hvis du skal op og gå imellem palmerne koster det et mindre beløb. Eftersom Cocoradalen er i en bjergregion kan vejret hurtigt skifte og det er derfor en god ide at have en tynd jakke eller trøje med til hvis det bliver lidt køligt.

LÆS OGSÅ: REJSEBUDGET: COLOMBIA

FLERE REJSEBILLEDER FRA COLOMBIA HER
.

Har du været i Colombia og kunne du tænke dig at besøge Valle de Cocora? Del gerne med os i kommentarfeltet!

4 Comments

 • Wauw, det ser fuldstændig fantastisk ud, og en virkelig flot og inspirerende artikel. Er Colombia klar til at blive udforsket, skal det bestemt på vores bucketlist 👍😁. Vi glæder os begge til at følge jer. Henrik & Anders, PassportPlease 🙋‍♂️🙋‍♂️

  • Tusind tak 😀 Colombia er et virkelig fedt land, så det kan I bestemt godt tilføje til listen 😀 dejligt at høre, vi har også fulgt med i jeres rejseri, mest på Instagram 😀👍

 • Hej Mads og Camilla!
  Jeg har nogle spørgsmål omhandlende jeres rejser, som jeg håber I kan svare på.
  Hvor ofte rejser I? Altså hvor længe er i hjemme imellem rejser, og hvor længe er i typisk afsted?
  Arbejder I, når i er hjemme, og som hvad?
  Er en eller begge af jer i gang med udannelse samtidig, eller har planer om det? Og hvordan får I i så fald det til at hænge sammen?
  Mvh, Vivi.

  • Hej Vivi,
   Fra 2014 til 2016/17 rejste vi på fuldtid, men siden dengang har vi rejst deltid. Nu er vi typisk hjemme i 2-4 måneder af gangen. Vi arbejder og studerer begge. Vi rejser hver gang vi har ferie, så længden afhænger af det. Vores arbejde er bl.a. denne hjemmeside, så det kræver at vi rejser en del. Det kan sagtens lade sig gøre at arbejde, studere og rejse meget, hvis man virkelig er besluttet på at det skal kunne lade sig gøre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.