antigua guatemala

Udsigt fra Cerro de la Cruz

ANTIGUA, GUATEMALA

Antigua er en interessant lille by i Guatemala, fyldt med gamle kirker, klostre og vulkaner.

Byen La Antigua Guatemala var hovedstad i Kongeriget Guatemala inden en række voldsomme jordskælv smadrede det meste af byen i 1700-tallet.

I dag er den billedskønne by en af Guatemalas største turistattraktioner sammen med Semuc Champey, Lake Atitlán og Tikal ruinerne.

Vi brugte kun 2 dage i denne lille by. Antigua var det mest turistede sted vi besøgte i Guatemala, hvilket man godt forstår – byen er meget behagelig for øjnene!

Det er en farverig by med mange gamle kirker og klostre rundt om hvert hjørne. Alle byens veje er brostensbelagte og overalt kan du købe små snackposer med skiveskårne mangoer.

old church ruins antigua

Ruinerne fra en gammel kirke

La Antigua Guatemala

Byen ligger kun små 30 km fra hovedstaden Guatemala City i et afslappet og roligt område. Antigua er omringet af bjerge og vulkaner til alle sider, men det var overskyet begge dage vi var der så vi så ikke så meget til dem…

Gaderne var heletiden fyldt med liv og mennesker, og vi brugte mange timer på bare at vandre tilfældigt rundt mens vi så hvordan de lokales dagligdag foregik.

Antigua har også mange gode restauranter, men priserne er en del højere end resten af landet pga. turismen. Der er dog mange gadekøkkener, og på det lokale marked kan du tit finde frokost til omkring 20 quetzales (18 kr.).

indgangsporten antigua

Den gamle port i Antigua

Påskeugen i Antigua

Du kan næsten ikke undgå at havne i Antigua når du rejser til Guatemala, men fordi vi lige havde rejst tværs gennem Mexico og set en masse gamle kolonibyer, fangede byen aldrig helt vores opmærksomhed.

En ting Antigua dog er særligt kendt for, er fejringen af påskeugen. Folk i byen går fuldstændig bananas, der er optog og hele byen er dekoreret i sprudlende farver.

Vi var der desværre ikke omkring påske, men vi har talt med flere der var og de fortalte allesammen hvor vildt det var. Bestemt noget vi håber på at opleve næste gang vi er i Guatemala!

Værd at vide

Sted: La Antigua, Guatemala [SE KORT]
Overnatning: Villa Esthela
Pris:
36 kr. pr. mand.
Note: Hvis du kommer i påskeugen er det en MEGET god idé at have reserveret overnatning på forhånd. Vi var i Costa Rica i løbet af påskeugen, og vi endte med at sove på stranden fordi vi ikke havde en reservation.

[one_half]

Mere Fra Guatemala

Vandring På En Aktiv Vulkan
Semuc Champeys Turkise Bassiner
På Eventyr i Lanquins Flagermusgrotte

[/one_half] [one_half_last]

Rejseguide

Rejsebudget – Guatemala
Sådan Finder Du Billige Flybilletter
Lav En Hemmelig Lomme i Bukserne

[/one_half_last]

Har du været i Guatemala? Kunne du tænke dig at komme til Antigua? Del gerne med os i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.