Indgangen til Verdens Bedste Pizza
Indgangen til Verdens Bedste Pizza

På vores rejse til Italien og Napoli havde vi hørt mange anbefale ét bestemt pizzeria som er et must at besøge i pizzaens fødeby. Da Michele er blandt lokale napolitanere kendt som verdens bedste pizzeria. Da Michele er da også kendt uden for Italiens grænser. Både Diego Maradona og Oprah Winfrey har anbefalet stedet, og en scene med Julia Roberts fra filmen Spis. Bed. Elsk. er optaget inde i restauranten.

Margharita & Marinara

Hos Da Michele findes der kun to forskellige pizzaer: Margharita og Marinara. Spørger man indehaverne af restauranten, Luigi og Antonio, er det de eneste “ægte” pizzaer der findes. Begge pizzaer laves efter reglerne fra Associazione Vera Pizza Napoletana. For at opfylde disse regler kræves:

  • Dejen skal være lavet af hvedemel, napolitansk gær, salt og vand.
  • Dejen skal være håndlavet og uden brug af maskiner.
  • Dejen må ikke være mere end 3mm tyk, når den er rullet ud.
  • Pizzaen skal bages i en stenovn med egetræsbrænde i 60 – 90 sekunder.
  • Når pizzaen er færdig skal den være sprød i skorpen, blød i midten og velduftende.

Overholdes alle disse regler ikke, kan pizzaen ikke kaldes for ægte napolitansk – og det er ikke noget der ses let på i Napoli! 

I Italien, og specielt Napoli, er pizzabagning blevet til en kunst. Hver region har sine egne regler for hvordan en pizza skal laves, og i Napoli mener de at de har de oprindelige regler for hvordan en pizza bør laves.

Pizza fra en Anden Planet!

Vi frygtede at alle de gode anmeldelser ville give os for høje forventninger til Da Micheles pizzaer. Sjældent kan man forvente at noget kan leve op til så høje forventninger, men det kunne Da Michele på alle måder. De få ingredienser på de to pizzaer var afpasset i perfekte mængder, og pizzaen var bagt til den var præcis som den skulle være. Bunden var blød og skorpen var sprød. En pizza fra Da Michele kan ikke sammenlignes med andre pizzaer du nogensinde har fået før. Perfektion – intet mindre!
Et hurtigt kig på TripAdvisor viser også at vi ikke opdigter det her. Er du nogensinde i Napoli så SKAL du tage et smut forbi Da Michele Pizzeria.

Verdens Bedste Pizza for en Halvtredser!

På Da Michele har de haft de samme priser i flere årtier. En stor pizza koster 50 kr og der er rigeligt til at blive mæt af. Vi købte tre, men måtte give op efter en enkelt hver.

Det eneste negative der kan siges om Da Michele er køen. Alle gange vi besøgte pizzeriaet stod folk i kø langt ud på gaden. Vil du sidde inde på restauranten kan du godt regne med minimum en times ventetid – og det er hvis du er heldig! Skal man bare have takeaway kan ventetiden dog let halveres, men så får man heller ikke den specielle stemning inde fra restauranten med!


 

Da vi desværre var alt for optagede af at spise vores pizzaer nåede vi ikke at få taget et billede af dem. 🙁 Derfor har vi lagt en lille video op, der meget godt viser og beskriver hvor god denne pizza er!


 

Hvad er den bedste pizza du har fået? Og Hvor?

Vi ved ihvertfald hvor vi har fået vores!

 

2 Comments

  • Hvis jeg nogensinde kommer så langt syd på i Italien så skal jeg forbi og tjekke deres pizzaer ud. Og her gik jeg ellers og troede at jeg havde fundet verdens bedste pizzaria, da vi sidste sommer tilfældigt kom forbi et pizzaria hvor et stort skilt fortalte at her holdt verdensmesteren i pizza til. Og manner de var gode, så næste gang vi er i Sydtirol (hvilket sker lidt oftere end vi kommer til Napoli), skal vi igen forbi Remo Pizza i Tartsch.

    • Sjovt du lige faldt over dette indlæg – vi havde selv glemt at vi har skrevet det! 🙂
      Det lyder lækkert, og ret officielt, med det i Sydtirol, men vi tvivler på at det slår Da Michele 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.