vietnam rejsebudget

Vietnam rejsebudget

REJSEBUDGET VIETNAM

Vietnam er bestemt et backpackervenligt land. Se hvad det kostede os at leve 2 uger i Vietnams hovedstad Hanoi, samt et par besøg til smukke Ha Long Bay & Sapa.

Vi tilbragte i alt 13 dage i Nordvietnam, hvilket var alt for kort tid til at opleve sådan et smukt og kulturrigt land. Vi vidste på forhånd at vi burde kunne leve ganske komfortabelt for under 200 kr. per dag – det viste sig at koste langt mindre!

Vietnam overraskede os positivt på næsten alle punkter. Folket er utroligt venlige og imødekommende, priserne er lave og naturen er fantastisk.

Inden vi tog til Vietnam havde vi brugt 29 dage i Filippinerne. Et land der ikke rangerer i toppen af vores liste. Misforstå os endelig ikke her. For en 3 ugers ferie rundt på Filippinerne findes der nok ikke mange bedre steder at tage hen, men for nogle der skal rejse i længere tid og strække pengene, er Filippinerne simpelthen for dyrt og bøvlede at rejse rundt i. Eksempel: 45 minutters flyvning koster ca. 800 kr. pr. mand! og færgerne er ekseptionelt langsomme.

Derfor var vores forventninger skruet ekstra op ift. Vietnam – og vi blev på ingen måde skuffet!

vietnam rejsebudget

Vores båd rundt i Ha Long Bay

Vietnam Rejsebudget

Som i ved, så rejser vi på et ret ekstremt budget, og forsøger at vende og dreje hver øre for at få flest mulige oplevelser ud af de penge vi nu engang har. Eftersom vi ikke alle rejser ens, og har forskellige behov kan priserne naturligvis variere derefter. Dette er vores udgifter efter 13 dage i Vietnam (priser er per person) og vi må sige at prisniveauet i Vietnam er ganske fornuftigt!

Mad & Drikke: 496 DKK

Overnatning: 105 DKK

Transport: 187 DKK

Aktiviteter:  501 DKK

Diverse:  100 DKK


Antal Dage = 13

Samlet Udgifter = 1389 DKK

Per Dag = 107 DKK


 

Budget Noter

Du undrer dig nok over hvordan vi har kunne overnatte for 105 kr. i 13 dage. Sagen er at vi blev kontaktet af en vietnamesisk hostelejer, der tilbød os gratis overnatning, hvis vi linkede til hans hostel i et indlæg fra Vietnam. Vores overnatning i Sapa går desuden under aktiviteter og vi sov også i lufthavnen da vi ankom. Kombineret med at vi kom i lavsæsonen, bliver vores overnatning derfor meget billig.

Vi spiste dog som konger og baroner i Hanoi eftersom vi vadede rundt i små gadekøkkener. Hanois gadekøkkener fik lusket sig ind på os på samme måde som Japans små djævelske automater.

Denne gang var det dog ikke en automat der sneg sig ind på os hver gang vi var tørstige, men en vietnameser og hans potter og pander på gaden, der så et par sultne maver. Den lille sult bliver på en eller anden måde kronisk i Vietnam…

Forestil dig et land med Japans automater og Vietnams gadekøkkener… Åhh ja. Paradis på jorden. Og et mekka for tomme lommer…

vietnam rejsebudget

Glade vietnamesiske studenter

Højdepunkter

• Gadekøkkener

• Priserne

Ha Long Bay for 112 kr.

Vandretur i Sapa

Vietnam var generelt set et stort højdepunkt, og et land vi kraftigt vil anbefale at rejse til, medmindre man ikke kan lide god mad…

Lavpunkter

Hvis du viste hvor mange minutter vi har siddet og snakket om hvad vi kunne skrive herunder, vil du nok tro os når vi siger at vi ikke havde nogle lavpunkter på vores tur til Vietnam.

Jo. Vent! Vi har en klage!

Vores overnatning i lufthavnen måtte foregå på marmorgulv, hvilket ikke giver den bedste komfort, hvis du skulle være i tvivl. Åndssvage vietnamesere og deres ukomfortable marmorgulve…

ude i naturen

Barfodet klippeklatring

Vigtig Viden

Inden du kan rejse ind i Vietnam, skal du søge om visa. Den letteste, og billigste, måde at gøre det på er online. Vi ansøgte gennem denne hjemmeside. Du betaler både på hjemmesiden og når du ankommer til Vietnam. Husk derfor at medbringe cool cash aka dollars, da det er det eneste de godtager (nej, de godtager ikke deres egen valuta…)

Overraskelser

Som du nok kan fornemme lidt allerede så var Vietnam generelt en stor overraskelse for os. Inden vi tog afsted havde vi læst mange delte meninger om Vietnam, med en overvægt af negative.

Mange klager over at alle vil snyde dig for penge i Vietnam. Mens det på mange måder er sandt, så hjælper en smule forberedelse meget på det. Vietnam er ikke meget værre hvad angår snyderi, end fx Thailand, Filippinerne eller Mexico.

Alle priser skal forhandles, og går du med til den første pris har du sandsynligvis betalt 300% mere end du burde.

Med lidt kendskab til kulturen og evne til at sætte sig ind i de lokales motiver, er snyderi ikke noget problem i Vietnam.

LÆS OGSÅ: På Budget Cruise i Halong Bay

Har du nogle tips til at spare penge i Vietnam? Eller planlægger du en tur dertil og har spørgsmål? Skriv det i kommentarfeltet, og vi hjælper dig gerne!

28 Comments

 • Hej
  Jeg skal til Vietnam om 4 uger og har tænkt meget over hygiejne omkring gademad, hvad er jeres erfaring med det
  Vh Kim

 • Hej
  Gode fif i blog og kommentarer.
  Jeg skal afsted til nov og har googlet aht. Hvor skal man bo i Hanoi? Vi har kun 3 hele dage og vil gerne bo hvor det sner og gerne nå en dag til halong bugten også

  • Hej Beate,
   Det hostel vi boede på er desværre lukket, men hvis I vil bo der hvor det sker, så hold jer omkring Hoan Kiem søen. Det er der de lokale hænger ud og der er en masse markeder og liv omkring søen. Hvis I kun har en dag til Halong Bay, så tag en arrangeret dagstur fra jeres hotel/hostel. Det er umuligt at nå selv på en dag.

 • Fed fed blog!
  Min kæreste og jeg er ved at strikke en længere jordomrejse sammen, hvorfor det er fantastisk med tips til at leve billigt!
  Jeg spekulerede på om det med “overpriserne” også gjorde sig gældende med mad i de her fantastiske gadekøkkener? (Altså handler man også her – hvad med på hoteller handler man der?)
  Ved I derudover om prislejet er anderledes omkring februar og marts ? ?

  • Hej Mathias …..
   Har selv lige tilbragt marts måned i år, i Vietnam og Cambodia – en rundtur i det sydlige Vietnam, mest omkring Mekong deltaet, den lækre ø Phu Quoc, og så igennem Cambodia til Phnom Phen, og retur til Vietnam (Saigon).
   (prøv The Billabong Hotel & Guesthouse hvis vejen falder forbi Phnom Phen 😉 )
   Det var min anden tur til Vietnam, da jeg også var der en måned (marts) sidste år 😉
   Min erfaring med gadekøkkener, som jeg spiser mest på, er at der ikke er nogen overpriser – Man betaler det samme som den lokale vietnameser, men at der er forskel på prisen på de forskellige køkkener, alt efter hvad de tilbyder.
   Med hensyn til hoteller, så har jeg da pruttet et par dollars af prisen, men det er nu ikke tit jeg gør det, da priserne i forvejen er meget lave på de steder jeg overnatter.
   (jeg nænner det simpelthen ikke – da de knokler hårdt nok for deres penge!)
   Men der er ingen sure miner hvis man prøver at slå lidt af prisen, det er helt normal adfærd 😉
   Jeg foretrækker små lokale guesthouses/B&B’s til ca. 10$, men man kan få en overnatning for helt ned til 4$, hvis man tager en seng på en sovesal sammen med andre turister 😉
   Priserne er lavere for overnatninger, omkring februar og marts, da det er lidt udenfor højsæsonen.
   Ha’ en rigtig go’ tur når I engang kommer afsted.

 • Hej

  Hold nu op nogle fede indlæg I har lavet og så brugbare. Min kæreste og jeg regner med at tage en tur til Vietnam i august måned. Vi har aldrig før prøvet backpacker stilen, men higer lidt efter det. Kan man godt nøjes med at bestille flybilletter og så bare undersøge hotel og transport dernede? Jeg er lidt ekstra usikker, nu hvor vi rejser i august.

  På forhånd tak

  Vh Josephine (-:

  • Bestil I roligt ‘kun’ flybilletter, og find så jeres hotel, eller anden indkvartering undervejs!
   Det er uhyre nemt at finde indkvartering i Vietnam, i alle prislag.

   Tilbragte selv en måned i Vietnam, hvor jeg også kun havde flybillet ud og hjem – til Ho Chi Minh City og hjem fra Hanoi.

   Værelser bestilte jeg oftest via booking.com’s app, da den bare fungerede rigtig godt dernede, og priserne var rigtig billige. Så var jeg sikker på at have et værelse når jeg kom frem!
   Bestilte indkvarteringen online når jeg nogenlunde vidste hvor jeg ville hen, og hvornår jeg var fremme. Køb et lokalt sim kort med data når i kommer derned, det er ikke ret dyrt!
   Men ellers brug Google Maps, og indstil den til at vise indkvartering, og så er det bare at gå ind og spørge om ledige værelser.
   Og man kan sagtens ‘prutte’ om prisen 😉

  • Hej Josephine. Tak for de søde ord, dem er vi meget glade for!

   Som Torben siger, så tag bare afsted med jeres flybilletter og fiks resten undervejs dernede – det er super simpelt. Siden I rejser i regnsæsonen har I ekstra gode muligheder for at forhandle hostel- og hotelpriserne lidt lavere ned, da det jo er lavsæson.
   Glæd jer til at rejse som backpackere – det er den mest befriende og stressløse måde at gøre det på! 😀

 • Hej Mads og Camilla.
  Super fed og inspirerende blog.

  Min kæreste og jeg er lige nu ved at skræddersy vores tur til Vietnam og Cambodja som backpackere til sommer. Vi har tænkt os at være i Vietnam i 4 uger og Cambodja i 3 uger.

  Vi har hørt mange blandede ting om “krydsning af landegrænserne”. Hvad var jeres oplevelse af at krydse grænsen mellem Vietnam og Cambodja? Vores plan er umiddelbart at flyve til Hanoi og rejse til den sydlige del af Vietnam, krydse grænsen til Cambodja, for at tage tilbage til Hanoi og flyve hjem. Det giver jo altså samlet set 2 grænsekrydsninger mellem de to lande – Tror I det ville blive kompliceret? Og hvordan ville det evt. fungere med visum?

  Håber, ikke det var for uklart. Jeg er nybegynder på området 😉

  Kh Christiane

  • Hej Christiane,
   Vi besøgte Vietnam og Cambodja på to separate rejser, så vi må være ærlige og sige at vi ikke kender så meget til grænsekrydsningen mellem de to lande. Men vi ved at I kan få “visa on arrival” i Cambodja, så siden I kun skal krydse ind i Cambodja en gang er det derfor ikke noget I skal bekymre jer om. Siden I skal have to “indgange” til Vietnam skal I have et “multi entry visa” der koster ca. 70 USD. Det er lidt svært at forudse om ting bliver kompliceret i Sydøstasien. Nogle gange kører det glat, andre gange kører det slet ikke… Det bedste råd vi kan give jer, er at få styr på jeres visum til Vietnam og tag grænsekrydsningerne som en oplevelse frem for noget der skal overstås 🙂 Det fede ved Sydøstasien er også hele kaosset man konstant er omringet af 😀

 • Hej 🙂
  Fed blog, mange ting vi kan bruge! Jeg har bare 1 spørgsmål, hvordan har I kunne leve for så lidt mht mad? Nu har min kæreste og jeg været i Vietnam i 5 dage (Hanoi og nu Sapa), og spist på diverse gadekøkkener, dog tænker jeg stadig det er dyrt når vi kommer af med 200.000 – 250.000 dong for 2?

  • Hej Martin, tusind tak, det er vi glade for at høre! Vi boede på hostel hvor morgenmad var inkluderet, og spiste typisk aftensmad for det beløb du også nævner, nogle dage for lidt mindre omkring 150.000 Dong for 2. Og så er snacks og frokost på gaden jo super billigt 🙂

 • Hej 🙂

  På UM står der at alle danskere har 15 dages fri visum i landet.

  Skal vi så stadig søge visum hvis vi kun skal være der i det antal dage?

  Venlig hilsen Marie

  • Hej Marie. Nej det skal I ikke, men Vietnam er kendt for meget nøje at overholde sine regler, så sørg for at læse op på, om I eventuelt skal vise en billet ud af landet, så I har bevis på at I kun er der i 15 dage 🙂

 • Hej 🙂
  Tak for de gode fifs!

  Jeg undrer mig over om I var i Vietnam i 13 dage eller længere tid siden I skulle betale for visa? Man får jo gratis 15 dage i Vietnam ved indrejse?
  (Rejser fra Cambodia over land til Vietnam på fredag)

  Vh
  Charlotte

  • Hej Charlotte,
   Det er rigtigt vi kun var i Vietnam kort tid. Vi havde planer om at være der meget længere, og havde derfor købt visa til 2 måneder, men besluttede os for at rejse til Latinamerika i stedet for 🙂

 • Hej! Super fed guide I har skrevet. Vi overvejer at bestille visa gennem den samme side som jer, og oplever at den beder om udrejsedato og bevis derpå. Vi havde tænkt os bare at rejse ind over grænsen til Cambodia indenfor 4 uger med bus, oplevede I at de absolut ville have bevis på udrejse fra Vietnam? Eller er det nok hvis man bare rejser ud inden ens visa er udløbet?

  Dbh Rasmus 🙂

  • Vi havde ingen udrejsebillet fra Vietnam og der blev ikke bedt eller spurgt om det. Vi kan ikke lige se hvor på siden man bliver bedt om bevis på udrejse? Umiddelbart burde i bare kunne rejse ind uden udrejsebillet, men hvis I har tid, så smid dem lige en mail og spørg om det er strengt nødvendigt – reglerne er måske ændret siden vi var der i 2014 🙂
   Og tak for rosen, det sætter vi meget pris på! 🙂

 • Hej!
  I er mega inspirerende!
  Min kæreste og jeg er ved at planlægge en tur til Vietnam og Cambodja i november måned, vi overvejede først at rejse med Jysk Rejsebureau, men vi er nu ved at undersøge mulighederne for at “gøre det selv”, som i at bestille flybilletter til Ho Chi Minh og retur fra Phnom Penh også blot tage dagene som de kommer. Vi har dog så godt som ingen rejseerfaring som backpacker. Er det nemt at finde trekking, easyriderture, evt. indenrigsflyvninger, tog osv. når først man er dernede eller er det en god ide at starte med at få hjælp fra f.eks. Jysk også ha noget booket hjemmefra?
  Mvh.
  Jonas og Katrine

  • Hej Jonas og Katrine. Først tusind tak for de søde ord! Super fedt at i gerne vil gøre det selv, det kan vi kun anbefale jer at gøre. I behøver ikke hjælp fra Jysk Rejsebureau til at finde hverken trekking eller transport rundt i landet. I har rig mulighed for at få hjælp til det i landene, hvis ikke fra de lokale, så i hvert fald fra alle de andre backpackere der rejser rundt. Sydøstasien er bygget til at det skal være nemt for rejsende, også for dem der vil gøre det på egen hånd.

   Rigtig god tur når i skal afsted!

  • Hej Charlotte, tusind tak! Vi var i Vietnam i november måned hvor temperaturen i Hanoi var mellem 20-25 grader om dagen. Vi var kun i den nordlige del, så den sydlige del er selvfølgelig varmere 🙂

 • Hejsa, og tak for jeres meget smukke og informative blog 😉

  Jeg er ved at ‘strikke’ min første tur til Vietnam sammen, og bøvler lidt med Visa ansøgningen? (via jeres link).

  Der er alle mulige options, med ‘Private letter’, (Show me in a private visa letter), og Full Package Service (Recommended).

  Og, ‘Full visa services at the airport.’
  Including the Airport Fast-Track service.
  Including Visa stamping fee for Vietnam Government.
  You don’t need to pay any extra fee.

  Hvordan udfyldte i jeres?
  Og var der nogle problemer?

  Vil være temmelig taknemmelig for et svar 😉

  PFT

  Torben – kommende Vietnams farer

  • Hej Torben,

   Vi takkede nej til alle “extras” da vi ikke syntes det virkede nødvendigt. Hvilket viste sig at være sandt 😉 Det tog os omkring en halv time at komme igennem visa- og paskontrollen uden noget ekstra(vi kom om natten), men du kan selvfølgelig altid betale for “fast track” hvis du vil lidt hurtigere frem. Hvis du betaler for visa stamping fee, betyder det at du slipper for at medbringe dollars til at betale for dit visa når du ankommer. Så det hele afhænger af hvor hurtigt du vil igennem. 🙂

   • Tusind tak for jeres hurtige svar, det forklarede tingene lidt bedre!

    Jeg bestiller bare, med de default indstillinger der er på visaansøgningen.
    Så er det bare at få læst alle emner om Vietnam her på bloggen, inden afrejse 😉

 • Hvad hed det hostel i sov på i Hanoi? Ellers fedt indlæg med en masse gode tips og informationer.
  Venlig hilsen Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.