HONG KONG, KINA

De fleste søger visum til Kina på ambassaden i København, men vidste du at det er billigere og lettere at gøre i Hong Kong?

Da vi skulle beslutte os for vores næste rejsedestination, stod valget mellem en tur til Kazakhstan/Tadsjikistan/Usbekistan eller en tur til Kina. Vi ville helst Kina, men da vi så visumpriserne, skiftede valget hurtigt over til Stan-landene.

Lige indtil vi faldt over en smutvej ind i Kina.

I Hong Kong kunne vi få visum til Kina for langt under halvdelen af prisen hjemme i Danmark og selv om Hong Kong er en del af Kina, opererer hongkongerne med andre visumregler end “Faslandet”.

Så vil du vide hvordan du gør og hvad det koster, så læs med og se hvordan du slipper for en masse papirarbejde derhjemme og sparer penge.

LÆS OGSÅ: Rejsebudget For Hong Kong: Hvad Koster Det?

Vores gruppevisum til Kina

Visum Til Kina Fra Hong Kong

Visumprocessen er utrolig ligefrem og simpel. I Hong Kong ligger der en masse rejsebureauer der arrangerer rejser til Kina, og derunder også visum til Kina. Vi brugte Forever Bright, da vi havde læst en masse positive anmeldelser på nettet angående deres visumservice.

Vi bestilte vores visum om formiddagen og hentede dem senere samme dag omkring kl 18 – og det var uden at betale for hurtig behandling. Vi fik vores visum hurtigt, da vi rejste som gruppe, hvilket betød at vi skulle rejse ind og ud af Kina på samme tid. I Danmark går der mellem 4 og 10 dage afhængigt af visumtype og om du møder personligt op på ambassaden. Nogle gange kan der gå endnu længere tid.

Så der er både tid og penge at spare på at få dit visum til Kina fra Hong Kong, og så får du tilmed set en af Asiens fedeste storbyer!

Vi nåede kun at være i Kina i meget kort tid, inden vi kom i snak med den første kineser

Derfor Er Det Smart

At anskaffe dit visum til Kina fra Hong Kong kan være smart af en række grunde. Hvis du vil spare en god portion penge og tid, med en minimal risiko, så anbefaler vi alle der skal til det sydlige Kina at ansøge om visummet i Hong Kong. Hvis du allerede rejser rundt i Asien, men ikke fik et visum hjemmefra, er Hong Kong også en fantastisk mulighed for at opleve et af Asiens fedeste lande.

Hong Kong er desuden en let og ofte billig by at flyve til, så der kan også være mange penge at spare på flybilletterne. Vi brugte momondos Explore-funktion, til at finde den billigste lufthavn i Kina, og det viste sig at være Hong Kong, hvis man kombinerede det med den lavere visumpris.

Hvis du ikke planlægger at besøge den sydlige del af Kina, er der dog ikke meget fidus ved denne løsning, da indenrigsbilletter i Kina ofte er temmelig pebrede. 

Du ved du er nået til Kina når du ser sådan noget her…

Hvad Er Ansøgningskravene?

Fra vores personlige oplevelse var kravene et pas der er gyldigt i seks måneder efter udrejse af Kina, et billede på blå baggrund(de tager det for 20 HKD hos Forever Bright), en adresse på dit første ho(s)tel i Kina og en billet ud af Kina eller Hong Kong.

Ud fra det vi har fundet på nettet fra andre rejsende, oplever mange andre at der er en del flere krav. Mange skal udfylde ansøgningsskemaer, forklare hvorfor de har valgt at søge uden for deres hjemland og have booket hoteller for alle dage i Kina. Vi skulle ikke noget af det, og vi tror det skyldes at vi er danskere og at kineserne frygter at vi bliver ulovligt mindre.

Der er mange historier på nettet om folk der er blevet nægtet adgang af de mest absurde grunde, såsom hudfarve, deres tøj og endda at grænsevagterne syntes de så grimme ud!

Mange af disse historier og lignende kommer dog fra folk fra mindre velstillede lande som Somalia, Pakistan og Indien. Så har du et dansk pas, skal du med størst sandsynlighed ikke bekymre dig om at blive afvist pga. nogle af de ovennævnte grunde.

Indgangsfaceden ved New Mandarin Plaza

Sådan Får Du Dit Visum Til Kina Fra Hong Kong

Der er som sagt flere bureauer der tilbyder visum til Kina, men vi vil anbefale at du bruger Forever Bright lige som os. De får gode anmeldelser fra andre rejsende, og deres priser er lave og succesraten er høj.

Forever Bright ligger på 9. sal i New Mandarin Plaza der ligger på adressen Tsim Sha Tsui East, 14 Science Museum Road, i Kowloon – klik her for kort. Du skal medbringe dit pas og gode udseende(til visumbilledet) og bevis på udrejse af enten Kina eller Hong Kong. Det kan godt være at de kræver at du udfylder et ansøgningsskema med oplysninger om bl.a. job, om du er single eller gift og en masse andet. Du kan se skemaet her.

Når du har vist de forskellige papirer og er blevet godkendt, går der alt fra nogle få timer til 4 dage til du kan hente dit visum – alt efter hvilket type visum du vælger. Visummet betales først når du henter det. Bliver du afvist opkræver de et mindre gebyr for behandling.

visum til kina fra hong kong

Det ret anonyme visumkontor

De Forskellige Visumtyper

Der er forskellige typer visum alt efter hvad dit formål er og hvor mange der rejser. De forskellige typer visum og priserne kan ses her.

Vi antager at du rejser til Kina som turist, og gør du det er der to oplagte visumtyper. Et gruppevisum og et standard turistvisum. Rejser du alene skal du have standard turistvisum, hvor du kan vælge antallet af indgange til Kina det tillader. Jo flere, jo dyrere. OBS: Rejse mellem Hong Kong og Kina gælder som en grænsekrydsning.

Rejser du som par eller i en gruppe, så vælg gruppevisum. Det er billigere og hurtigere at få, men det kræver så til gengæld at alle der er med i visummet rejser sammen hele tiden. Et gruppevisum bliver udstedt på et separat papir og det er MEGET vigtigt at du/I ikke smider det væk.

Vores gruppevisum kostede 1300 HKD hvilket svarede til ca. 1055 kr. da vi søgte i juli 2018.

Grænsen mellem Hong Kong og Shenzhen

Når Du Har Fået Dit Visum

Når du er blevet godkendt og henter dit visum, får du dit pas tilbage med visummet i og så gør du som du ellers ville gøre på en anden rejse. Har du valgt et gruppevisum, ligesom os, får du et papir med visummet klistret på og navnene og oplysninger på dem der er inkluderet i visummet. Desuden for du to kopier af visummet. 

Ved indgang til Kina bliver papiret stemplet, så det kommer ikke fysisk til at fremgå i dit pas at du har været i Kina. Det er kun originalen der er gyldig.

Et gruppevisum kræver at alle rejser sammen, da der kun er et visum og det er et lovkrav at alle udlændinge skal kunne fremvise bevis på at de har lov til at være i landet. Det er ikke usandsynligt at du bliver bedt om at vise dit visum på togstationen eller hvis du skal til Tibet.

Kina er sprængfyldt med fede oplevelser lige meget om du får visum i DK eller HK

Et Bekymringsfrit & Let Visum

At få et visum til Kina fra Hong Kong er langt lettere end i Danmark, og sandsynligheden for at blive afvist betragter vi som meget lille(men den er der). Vores oplevelse med Forever Bright var meget bekymringsfri og hele processen var ikke så meget mere kompliceret end hvis der havde været visa-on-arrival til Kina.

Visumreglerne ændrer sig dog nogle gange hurtigt, så tjek altid Udenrigsministeriets seneste anbefaling og den kinesiske ambassade i København.

Hvis du er villig til at løbe en lille risiko eller allerede opholder dig i Asien, så er der gode penge og meget tid at spare på at søge om dit visum til Kina fra Hong Kong 🙂 


FULD DISCLAIMER: De kinesiske visumregler ændrer sig hele tiden og vi har hørt om folk der har fået afslag på visum i Hong Kong. De er dog alle af ældre dato, men vær opmærksom på at der er en reel chance for at blive nægtet adgang. Muligheden for visum til Kina fra Hong Kong har været muligt siden 1997 og folk har gjort det siden. Vi regner med at det vil forblive sådan, ihvertfald indtil 2047.
For mere info om visum til Kina fra Hong Kong kan du læse disse andre guides:
How To Get a Chinese Visa In Hong Kong
Getting a Chinese Visa In Hong Kong


 

3 Comments

 • Tusind tak for informationen! Hvis jeg ikke havde læst jeres beskrivelse af, hvor simpelt det er at få visum fra Hong Kong, tror jeg at jeg havde valgt fra at prøve hjemmefra. Alt gik nemt og jeg har været i Xingping og Yangshuo og nu Zhangjiajie.

  Efter det første kultur chok hvor jeg ved et uheld fik bestilt kyllingfødder på en restaurant og mit internet og offline kort ikke virkede, har jeg “knækket koden” til at rejse i Kina – og jeg er helt vild med det. 🙂

 • Hej med jer,
  Vi ville gerne lige dele lidt erfaringer! Som par er vi taget på 1 års rejse til Asien, uden at have planlagt destinationerne. Det har dog været en stor drøm at komme til Kina, så vi tog chancen og hoppede på en flyver fra Thailand til Hong kong. Vi brugte jf. jeres råd Forever bright, og det har været super 😊
  Det eneste information de ville have var datoen for indrejse samt hvilken by vi tog til – that’s it! Vi ville bare skrive tak for godt råd 😉👍 mvh. hvorervi.dk

  • Fedt at høre I gjorde det samme! 🙂 Der er desværre mange der afskriver Kina på deres rejse, så godt at I kunne bruge rådet 😉 Kina er et fantastisk land og de lokale er utroligt imødekommende og venlige.
   God tur videre i Kina 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.