LEÓN, NICARAGUA

Kælkning ned ad aktive vulkaner er lige så sjovt som det lyder! Og så går overskuddet til velgørenhed.

Cerro Negro (Sort Bakke) er en aktiv vulkan uden for León i Nicaragua. Det er den yngste vulkan i Mellemamerika med sine 165 år.

Det specielle ved denne vulkan, er at lavastenene kun er på størrelse med terninger, hvilket gør det muligt at kælke ned ad siden på et træbræt.

Fartrekorden ned ad vulkanen er på 95 km/t, og skadeslisten tæller både hjernerystelser, brækkede ankler, ben og arme.

Udover den lange skadesliste, var der også den åbenlyse risiko for vulkanudbrud. Der går ca. 15 år mellem hvert udbrud. Gæt hvornår sidste udbrud var…

Hiking på vulkanen

hiking cerro negro

Vores gruppe halvvejs oppe

Hiking Til Toppen

Med vores træbrædder under armene begyndte vi at bestige den 728m høje vulkan. Selvom det ikke er den højeste vulkan vi har besteget, er den stadig ret vanskelig at “erobre”.

Turen op tager omkring 45 minutter, men pga. ekstrem vind skulle vi kæmpe for at komme frem. Jo højere vi kom, jo kraftigere blev vinden. Vores træbrædder begyndte at opføre sig som sejl, så vi blev tvunget til at stoppe helt og lægge dem, for at undgå at blive blæst af vulkanen!

Vi var ikke engang begyndt at kælke ned ad vulkanen endnu, men alligevel pumpede adrenalinen rundt!

Efter et par minutter døde vinden heldigvis lidt ud, så vi kunne fortsætte kursen mod toppen.

cerro negro

Udsigt fra toppen af vulkanen

cerro negro crater

Cerro Negros aktive krater

Volcano Boarding For Begyndere

På toppen af vulkanen kunne vi se lige ned i det aktive krater. Rundt langs kanten af krateret var der nogle små huller i vulkanen, hvor der sivede skoldhede svovlgasser op.

Efter vi havde nydt udsigten var det tid til at få vores specielle volcano boarding udstyr på.

Udover vores træbrædder med et tyndt lag aluminium på undersiden, fik vi også en speciel kedeldragt. Vi fik også et par handsker hver, og Camilla fik et par beskyttelsesbriller (Mads brugte vores dykkerbriller).

Selvom de små vulkansten var meget porøse og lette at ødelægge, var de også meget skarpe. De kunne let give rifter og sår når de blev slynget op på kroppen, hvis ikke vi havde vores beskyttelsestøj på.

På vej ned ad “den sorte pist”

Camilla på vejen ned

Mads med vores super flotte dykkerbriller…

Benzin i Blodet!

Med vores dragter på, og hjertet helt oppe i halsen satte vi os klar ved hver vores “affyringsrampe”. Skråningen så meget stejlere ud mens vi sad der, hvilket var ret skræmmende.

Man kan altid sætte fødderne i jorden og bremse hvis det går for stærkt, men vi havde (nok mest Mads) som mål at køre så hurtigt som overhovedet muligt!

Der blev signaleret at vi måtte køre, så vi greb vores reb, lænede os tilbage og afsted gik det. Vi startede begge langsomt ud, men stille og roligt byggede farten sig op.

Camilla drønede ned ad vulkanen så stenene fløj op i ansigtet, mens Mads aldrig fik den håbede fart i brættet.

Ved bunden var Camilla oppe at køre over adrenalinen, mens Mads mildest talt var skuffet. Vi blev enige om det var træbrædderne der var skyld i Mads’ langsomme fart, så Camilla fik Mads’ bræt (med vores GoPro klistret på), mens Mads fandt et andet bræt.

Camilla efter første tur

Mads på vej ned

Ned For Fuld Rebecca

Med nyt bræt og nye forventninger løb vi nærmest op ad vulkanen anden gang, og gjorde os klar til endnu et forsøg da vi nåede toppen.

Mads var fast besluttet på denne gang skulle det være, og Camilla var sikker på at brættet ikke fejlede noget. Vi gjorde os klar ved affyringsrampen igen, og kom endnu en gang langsomt fra start. Mads trak dog hurtigt fra Camilla, der ikke kunne få gang i hendes bræt.

Denne gang fik Mads så meget fart på at det til tider var en kamp ikke at vælte, og blive slået til blods af vulkanstenene. Camilla kæmpede med overhovedet at få gang i hendes volcano board.

Da vi mødtes ved bunden denne gang, var rollerne byttet. Camilla var skuffet, mens Mads var godt tilfreds. Skuffelsen varede dog ikke længe, for vores guider havde forberedt et festmåltid til os.

Det overdådige måltid bestod af tortillas, salat, chips og en masse frijoles(bønner)! Den perfekte afslutning på et anderledes eventyr! 🙂

SE VIDEO: Volcano Boarding Nicaraguas Cerro Negro

« Se videoen i HD-kvalitet på Vimeo her »


Sted: León, Nicaragua [SE KORT]
Overnatning: Tortuga Booluda
Selskab: Quetzaltrekkers Nicaragua
Pris
: 30 dollars pr. mand (ca. 211 kr.) Overskuddet går til velgørenhed.

Note: Hvis du vil køre hurtigt, så vælg det bræt med længst reb. Jo længere du kan læne dig tilbage, jo mere fart.

Har du hørt om volcano boarding før? Lyder det som noget du kunne finde på? Del gerne med os i kommentarerne!

2 Comments

  • Damn, det lyder fedt! det vil jeg helt sikkert også prøve når jeg får chancen! Jeg havde nu regnet med det var en del dyre, men det er jo bare positivt 🙂
    Var det muligt at se noget flydende lava?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.